Hüdapar Diyarbakır'da İftarda Buluştu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "(Lice'deki terör operasyonu) Uyuşturucu ticareti ve imalatını yapmak insanları topluca öldürmektir, katliam yapmaktır. Mutlaka uyuşturucu ile mücadele edilmelidir"

Hüdapar Diyarbakır'da İftarda Buluştu

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Lice'deki operasyona ilişkin, "Uyuşturucu ticareti ve imalatını yapmak insanları topluca öldürmektir, katliam yapmaktır. Mutlaka uyuşturucu ile mücadele edilmelidir." dedi.

Partisince Sur ilçesindeki terör mağdurlarına verilen iftar programına katılan Yapıcıoğlu, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerini düzeltmeye çalıştığını savunarak, parti olarak İsrail ile her kurulacak her türlü ilişkiye karşı olduklarını söyledi.

Gazze'ye yönelik ablukanın kalkıp kalkmayacağını zamanın göstereceği, kendilerinin bu ablukanın kalkamayacağını düşündüklerini dile getiren Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü İsrail bugüne kadar vermiş olduğu sözlerde ve yapmış olduğu anlaşmalara uymadı. Buna da uymayacaktır. İsrail'in Gazze'de ki ablukayı kaldıracağını düşünmek, çok iyi niyetli yaklaşımlardır ama gerçekçi değildir. Anlaşmalar iyi gider ve tam bir mutabakat sağlanırsa Türkiye'nin aleyhinde kullanılan örgütleri kırıp bir kenara atabilirler."

Lice'de devam eden operasyonlara değinerek, uyuşturucunun başlı başına bir insanlık suçu olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Uyuşturucu ticareti ve imalatını yapmak insanları topluca öldürmektir, katliam yapmaktır. Mutlaka uyuşturucu ile mücadele edilmelidir." dedi.

PKK'NIN YAPTIĞI SALDIRILAR

PKK'nın yaptığı saldırılarda önemli bir düşüş yaşanmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem nitelik hem de yoğunluk itibarıyla bir düşüş var. İnşallah bunlar bir gün bu memleketin gündeminden çıkacaktır. Ramazanda pek çok ili gezme fırsatı yakalayarak bir çok insanla bir araya geldik. Cizre ve Sur gibi çok acılar yaşanmış yerlerde sevincimiz buruktu. Bu rahmet ve bereket ayını yaşadığımız bu acıların son acılar olmasına, bir daha benzer acıların bu memlekete bu millete uğramamasına vesile olmasını rabbimden diliyorum. Hem yurt içinde hem yurt dışında pek çok acı hadise yaşanmaya devam etti. Suriye'de 5 yılı aşmış bir savaş var. Onun hemen üstesinde siyonistlerin yapmış olduğu zulümler var."

Yapıcıoğlu, emperyalizmin değişim gösterdiğini dile getirerek, "Onların bu tuzaklarının farkına varalım, birbirimize kardeşlik ve barış elini uzatalım. Aramızda ne tür bir sorun varsa bunları diyalogla kardeşçe çözelim. Taki onlar gelip memlekete ellerini sokma fırsatını bulmasınlar. Bizim aile içi işlerimizi kadar karışma cüretini kendilerinde bulamasınlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz