Hünerlerini sergilediler

Kayapınar Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki yetişkinler için açılan meslek kurslarında yıl boyunca yapılan sanatsal eserler, sergilendi.

Hünerlerini sergilediler

Merkez Kayapınar ilçesi Halk Eğitim Merkezinde, yıl içerisinde açılan meslek kurslarında kursiyerlerce hazırlanan el emeği-göz nuru eserler, sergilendi.

İki gün sürecek olan Halk Eğitim Mekrkezi'ndeki serginin açılışını Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız yaptı. Serginin açılışına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şakir Yaman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ziynettin Hattapoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Mehmet Murat Sarıhan ve Proje Koordinatörü İsmail Yavuzkurt katıldı.

BECERİLERİNİ SERGİLEDİLER

2008 yılından itibaren faaliyette bulunan Kayapınar Halk Eğitim Merkezi'nin bu süre içerisinde, bin 466 kurstan, 33 bin 261 kursiyerin yararlandığı bildirildi. Kurslarda, Halı, El Sanatları, Dericilik, Okuma Yazma, Sınavlara Hazırlık, Yüzme, Resim, Ebru gibi çok alanda, kursiyerlere mesleki kurs verildi. Halen 202 kursun failiyette olduğunu ve bunlardan 5 bin 480 kişinin yararlandığı açıklandı.

Açılış sonrası Vali Yardımcısı Kansız, kursiyerlerle sohbet edip, el emekleriyle ilgili bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz