Görüş Bildir

Hür Dava'da İshak Dönemi

‘Dürüst Siyaset Gerçek Adalet’ sloganıyla Ankara’da gerçekleştirilen HÜDA PAR 3'üncü Olağan Büyük Kongresinde yapılan oylama sonucu HÜDA PAR Genel Başkanlığına Avukat İshak Sağlam seçildi.

Hür Dava'da İshak Dönemi

Ankara Ulus’ta bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılan HÜDA PAR 3’üncü Olağan Büyük Kongresi'nde Divan başkanlığına Rasim Saygın seçildi, Nuri Coşkun ile Metin Kaya ise başkan yardımcılığa seçildi.

Divan seçiminin ardından HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz, konuşmasını yapması için kürsüye davet edildi. Kürdçe, Arapça ve Türkçe olmak üzere üç dilde katılımcıları selamlayan Yavuz, Kobani bahaneli 6-8 Ekim saldırıları yıldönümünü hatırlatarak, bu saldırıların azmettiricisi İncirlik üssünün sahibi ABD ve yandaşları olduğunu söyledi.

Suriye konusuna da değinen Yavuz, Suriye’deki bütün etnik unsurların dikkate alınarak adalet temelinde bir siyasi-idari sistemin inşasına çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

SİYONİS VE EMPERYALİSTLER

Siyonistlerin ve emperyalistlerin Kürdler üzerindeki emellerinin hiç bitmediğini, bölge ülkelerinin de uyguladıkları yanlış politikalarla emperyalistlerin işlerini kolaylaştırdığını, bugün de devam ettiğini sözlerine ekleyen Yavuz, Kürdlerin bu coğrafyanın bir gerçeği olduğunu vurgulayarak Kürd Meselesinin çözümü noktasında önerilerini sıraladı.

İnanca uygun ve üretime dayalı bir ekonomi modelinin esas alınması gerektiğinin altını çizen Yavuz, ekonomi konusundaki meseleyi bütünüyle dış mihraklara havale etmenin doğru olmadığını söyleyerek HÜDA PAR’ın ekonomik temelli çözüm önerilerini sıraladı.

28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının halen cezaevlerinde olduğunu hatırlatan Yavuz, herkes için her konuda şartsız ve pazarlıksız adalet istediklerini ifade etti.

Konuşmasının devamında Yavuz, güvenlik soruşturmaları, mülakatta yapılan usulsüzlükler, Türkiye’de yapılan hukuksuzluklar, yeni anayasa, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, seçim barajı, bedelli askerlik, vatandaşlık tanımı, eğitim sistemi, aile koruma kanunu, Bahis yasası ve 18 yaş altı evlilik konularına da ayrıca açıklık getirdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Adayı Avukat İshak Sağlam, yeni bir heyecanla sahaya inip HÜDA PAR'ın misyonunu halka anlatacaklarını söyledi. Sağlam, ilkelerinden ve istikametlerinden ödün vermeden çalışmalarını arttırarak ‘Önce İnsan, Öncelik Adalet’ demeye devam ederek adalet ve hizmet anlayışını da getireceklerinin altını çizdi.

YENİ DÖNEME İLİŞKİN HEDEFLER

MHP’nin Meclis’e sunduğu ceza indirimine de değinen Sağlam, 28 Şubat ve FETÖ’nün kendilerine kumpas kurduğu kesin olarak belli olanların da af kapsamına alınması gerektiğine dikkat çekti. Ekonomide yaşananlara da değinen Sağlam, "Hem sıkıntıların kaynağının ekonomik savaş olduğunu söyleyeceksiniz hem de ekonominin dümenini size savaş açanlara teslim edeceksiniz." dedi.

Konuşmasına 3'üncü Olağan Kongresinin memlekete, ümmete ve insanlık âlemine hayırlar getirmesini temenni ederek başlayan Sağlam, 6-7 Ekim saldırılarının yıldönümü olduğuna işaret ederken, Siyasi partilerin, iktidarı ele geçirme mücadelesi yerine, halka hizmet etmek için yarışmaları gerektiğine vurgu yaparak şöyle dedi;

MUHALEFETİN MİSYONU ÖNEMLİ

"HÜDA PAR olarak siyasete yeni bir bakış açısı getirdik. Mevcut anlayışta ‘muhalefet’ demek ‘Karşı olmak’ demektir. Bu anlayışla iktidarın doğru veya yanlış yapması hiç önemli değildir. Hâlbuki bu anlayış siyasi partiler arasında sürekli bir çatışmayı beraberinde getirir, toplumu gerer ve iyi işlerin yapılmasına dahi mani olur. Biz, her konuda yapıcı muhalefet yolunu izleyeceğimizi, doğruyu kim yaparsa yapsın ve nereden gelirse gelsin destek vereceğimizi, yanlışı kim yaparsa yapsın ve nereden gelirse karşısında duracağımızı yüksek sesle dile getirdik. İlkeli duruşumuz, istikametimiz ve gayretli çalışmalarımızla ülkeye muhalefet anlayışı bakımından yeni bir ses ve anlayış getirdiğimiz gibi, Allah’ın izni ve inayetiyle, ilkelerimizden ve istikametimizden ödün vermeden gayretli ve ihlaslı çalışmalarımızı arttırarak ‘Önce İnsan, Öncelik Adalet’ demeye devam ederek halkımıza özlemle beklediği HÜDA PAR’ın adalet ve hizmet anlayışını da getireceğiz." şeklinde konuştu.

FETÖ'NUN KURDUĞU KUMPASLAR

Gündemdeki af meselesine de değinen Sağlam, konuşmasına şöyle devam etti: "Malumunuz olduğu üzere memleketin gündemde bir af meselesi var. Bu affın gerekçesi olarak; FETÖ mensubu olduğu söylenen Hakim ve savcıların oluşturduğu kararlarda adalete uygun hareket etmediklerinin tespit edildiği, hakim ve savcıların neredeyse üçte birinin FETÖ suçlamasıyla cezaevinde oldukları ya da işlerine son verildiği dile getiriliyor. Bu gerekçenin büyük bir kısmına biz de imzamızı atıyoruz. Ancak darbe alt yapısını oluşturmak için bu yapıların belki de teşvik ettiği suç ve suçlular bakımından af talep edilirken FETÖ’nün kendilerine kumpas kurduğu kesin olarak belli olan, hatta bu konuda birçok mahkeme kararı bulunanlar neden af kapsamına alınmıyor, bunu anlamak mümkün değil. Af konusunda sorunların daha da büyümemesi için bu aşamadan sonra geri adım atılmaması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi biz de; ‘devletin kendisine karşı işlenen suçlarda af yetkisi vardır’ diyoruz. Toplumsal barışın ve huzurun sağlanması için üçüncü şahsa karşı işlenen suçlarda daha temkinli olmak gerekir. Mağdur veya mağdurun mirasçılarıyla ‘uzlaşma’ sağlayanlar af kapsamına alınabilir. Bu şekilde toplumda bir yara olan kan davası ve husumetlerin ortadan kaldırılmasına da yardımcı olunmuş olur."

KİMSEDEN İCAZET ALMADAN

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için şimdiden çalışmalara başlanılması gerektiğini belirten Sağlam, son olarak şunları kaydetti: "Önümüzde bir yerel seçim var. İmkânlarımızın sınırlı olduğunun farkındayız. Daha çok çalışarak, daha çok fedakârlıkta bulunarak, insanımıza birebir temas ederek kendimizi ve davamızı anlatacağız. Mazlumların feryadına, imdat haykırışlarına cevap olacak, hiçbir kınayıcının kınamasına aldırış etmeyeceğiz. Hiç kimseden icazet almayı düşünmeden, doğruları haykırmaya, küresel güç odaklarının ve yerli uzantılarının hile ve desiselerini bozmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda asla yılgınlığa ve ümitsizliğe düşmeden doğru bildiğimiz yolda halka ve Hakka hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz. İnancımız; ümitsizliği haram kılmıştır. Biz seferden sorumluyuz, üzerimize düşen görevi yapmakla mükellefiz. Zafer Allah’tandır. Ancak Allah Tebarek ve Teâlâ hazretleri ihlas ve samimiyetle çalışanlara yardımını esirgemeyeceğini vadetmiştir. Çalışma bizden başarı ve zafer Allah’tandır."

Ankara Ulus’ta bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılan HÜDA PAR 3’üncü Olağan Büyük Kongresi sona erdi. Saat 10.00'da başlayan HÜDA PAR kongresi saat 15.00'te sona erdi.

Genel Başkanlık oylaması ile GİK, Şura Meclisi ve Merkez Disiplin üyeleri oylaması ayrı ayrı yapıldı. Yapılan seçimde bin 165 delegeden 777 delege oy kullandı. 777 delegenin tamamımın oyunu alan Avukat İshak Sağlam, HÜDA PAR Genel Başkanlığına seçildi.

İSHAM SAĞLAM DÖNEMİ

Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olması nedeniyle istifa ettiği HÜDA PAR Genel Başkanlığına, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz vekaleten getirilmişti. Yapılan oylama sonucu HÜDA PAR Genel Başkanlığına İshak Sağlam seçildi.

Kongrede Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yedek Üyeleri, Genel Merkez Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Genel Merkez İstişare Kurulu Asil Üyelerinin seçimleri de yapıldı.

GENEL İDARE KURULU

Genel İdare Kuruluna seçilen asil üyeler şöyle:  Zekeriya Yapıcıoğlu, Mehmet Hüseyin Yılmaz, Sait Şahin, Mehmet Yavuz, Aydın Gök, Şahzade Demir, Mehmet Mehdi Oğuz, Abdurrahman Cens, Eyyüp Yanaç, Vedat Turgut, Cemal Çoban, Şeyhmus Tanrıkulu, Abdullah Aslan, Adile Abdulhadioğlu, Cesim Yılmaz, Emin Güneş, Habibe Günel, Hamdullah Tasalı, Hasan Şahin, Hüseyin İmir, Mahmut Şahin, Masum Ayyıldız, Mehmet Eşin, Meryem Kiraz, Sema Yarar ve Şükran Kaya.

YEDEK ÜYELER KİM?

Yedek üyeler: Mahmut Eminoğlu, Ömer Faruk Dinç, İdris Yapıcıoğlu, Abdulmenaf Baysal, Seyfullah Girişen, Hasan Bozdaş, Enes Demirer, İbrahim Sevgili, Mehmet Emin Özaslan, Mahmut Durmuş, Adem Aksu, Hakan Özbay ve Ömer Aşkın.

DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ

Merkez Disiplin Kurulu asil üyeleri: Ahmet Erkul, Fadıl Şani, Mahmut Tekdal, Mehmet Emin Doğru, Nazim Eprem, Şehmus Akman ve Veysel Topkan.

Merkez Disiplin Kurulu yedek üyeleri: Rıdvan Yapıcıoğlu, Abdullah Bozkurt ve Salih Demir.

İstişare Kurulu asil üyeleri: Ahmet Seyyidoğlu, Nuri Güneş, Mehmet Beşir Şimşek, Veysi Gültekin, Seyithan Aksoy, İsmail Kocakaplan, Mehmet Ali Ortaç, Mehmet Fatih Anal, Cengiz Karakaya, İnan Sur, İsa Aydın, Nasur Sevinik, Mehmet Selim Sabaz, Serkan Ramanlı ve Lokman Yalçın.

HÜDA PAR Genel Başkanı seçilen İshak Sağlam, tebrikleri kabul ederek, toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi