İhbar Pusu muydu?

Diyarbakır'da 2 trafik polisi tabancayla açılan çapraz ateş sonucu yaralandı.Pusuya düşürülen polislerden Tansu Aydın, tedaviye alındığı hastanede şehit oldu. Yaralı polis Ali Karahan tedavi altında.

İhbar Pusu muydu?

Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde, örgüt üyelerinin pusuya düşürdüğü polis ekibine yönelik silahlı saldırısında yaralanan polislerden Tansu Aydın, tedaviye alındığı hastanede şehit oldu. Yaralı polis Ali Karahan'ın hayati tehlikesi devam ediyor.

KAZA İHBARİ ÜZERİNE

Alınan bilgiye göre, 155'e yapılan kaza ihbare üzerine Şehitlik Semti'ndeki Dedaş Mevkii'nde bulunan DSİ Kavşağı'na giden Trafik Polis ekibi, özel bir otomobilin Belediye'ye ait çöp konteynerine çarptığını gördü. Bunun üzerine trafik aracından inen polisler inceleme ve tutanak düzenlemesi yaptığı esnada sokaktan çıkan ve kendilerine yaklaşan yüzü maskeli iki kişi, 30 metre uzaklıktan peş peşe ateş açıldı.  Yaşları 20-25 civarında olan silahlı kişilerin açtığı ateş sonucunda göğüs ve başlarına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Trafik Polisi Tansu Aydın ile Ali Karahan ağır yaralandı.

HASTANEDE KURTARILAMADI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Tansu Aydın, Doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit düştü. Durumu ağır olan polis memuru Ali Karahan ise tedavi altına alındı. Sağlık durumu ciddiyetini koruduğu bildirilirken, Olay yerinde yapılan incelemede 99 milimetre çapında tabancaya ait 10 boş kovan bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, Diyarbakır Valiliği, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Saldırının maskeli 2 terörist tarafından tabancayla gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada şöyle devam edildi: "Şehitlik Caddesi 29 sokakta belediye çöp arabasının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekibe saat 14.43 sıralarında ara sokaktan çıkan ve ilk belirlemelere göre siyah tişörtlü 20-25 yaş grubunda bulunan maskeli iki terörist tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı düzenlenmiştir. Silahlı saldırı neticesinde ekipte bulunan polis memurları Tansu Aydın kafasından ve Ali Karahan ayak ve kasık bölgesinden yaralanmıştır. Hastaneye kaldırılan yaralı polis memurlarından Tansu Aydın şehit olmuştur. Diğer yaralı personelimizin tedavisine devam edilmektedir. Saldırganların yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyonlar sürmektedir. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

OPERASYON BAŞLATILDI

Öte yandan, olay nedeniyle bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çok sayıda zırhlı polis aracı ve polisin katıldığı operasyona iki helikopter de havadan destek verdi. Saldırgan iki kişinin Ben-u Sen mahallesine kaçtığına ilişkin ihbar alan polis, bu mahalleye de operasyon düzenledi. Ancak henüz saldırganlar yakalanamadı. Operasyon ve olay yerindeki incelemeler sürüyor.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

İl Valisi Hüseyin Aksoy,beraberindeki İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının trafik kazası ihbarını alan ekibin olay yerinde kaza tutanağını tuttukları sırada gerçekleştiğini belirterek, "Silahlı saldırı, kaza tutanağını tutmaya çalışan memurlarımıza ara sokaktan çıkan maskeli olduğu değerlendirilen iki kişi tarafından yapılmıştır" ifadesini kullandı.

Yaralı polislerin Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırıldığını bildiren Aksoy, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen polis memuru Tansu Aydın maalesef kurtarılamamıştır, şehit olmuştur. Diğer polis memurumuz Ali Karahan ameliyata alındı. Tutanak tutmaya çalışan polisimize alçakça bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Güvenlik birimlerimiz olayın faillerinin yakalanmasıyla ilgili yoğun bir operasyon çalışması başlatmıştır. En kısa zamanda faillerin yakalanıp yargı önüne çıkarılması ile ilgili çalışmalar sürdürülmektedir."

Öte yandan 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör de hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ HASTANEDE

İL Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, polislere yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Polislerimiz kaza yerinde inceleme yaptıkları sırada 2 kişinin silahlı saldırısına uğramış. Bir polisimiz şehit oldu, diğeri ağır yaralı" dedi. Olay üzerine hastaneye giden Böğürcü, burada yetkililerden bilgi aldı. Böğürcü, Şehitlik Semti'ndeki bir kaza ihbarı üzerine trafik ekibinin olay yerine gittiğini belirterek, "Polislerimiz kaza yerinde inceleme yaptıkları sırada 2 kişinin silahlı saldırısına uğramış. Bir polisimiz şehit oldu, diğeri ağır yaralı" şeklinde konuştu. Öte yandan Vali Yardımcısı Taner Bircan ile Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da hastaneye gelerek, polislerin durumu hakkında bilgi aldı.

ÖZGÜR VE EŞİT YURTAR DERNEĞİ

Polislere yönelik silahlı saldırıdan sonra, Lalebey ve İskenderpaşa Mahallesi Özgür ve Eşit Yurttaş Derneği'ne baskın düzenledi. Özel harekât polisleri, dernekte arama yaparken, Dernek Eşbaşkanı Cengiz Ekici'nin aralarında bulunduğu 4'ü çocuk 8 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların, N.E. (13), H.T. (16), N.A. ve O. isimli soyadı öğrenilemeyen bir çocuk ile, Yazgı Er (20), Abdullah Altun (22), Dernek Eşbaşkanı Cengiz Ekici ve ismi öğrenilemeyen bir yurttaş olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 8 kişinin Diyabakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.   Lalebey Mahallesi Özgür ve Eşit Yurttaş Derneği'ne yapılan baskında ise polisler dernekte arama gerçekleştirirken herhangi bir gözaltı yaşanmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz