İhbarlı Pusu!

Lice'de yol kesildiği ihbarı üzerine olay yerine giden askeri aracın geçişi sırasında yol kenarındaki patlayıcı yüklü araç infilak ettirildi. Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit düştü. 4 asker yaralandı.

İhbarlı Pusu!

Günlerdir yol kesmelerin yaşandığı Diyarbakır-Lice-Bingöl karayolu önceki gece, ihbarla gelen kanlı pusuda iki astsubay hayatını kaybetti, dört asker de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, PKK'nın Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek bazı araçların kontak anahtarını aldığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri olay yerine hareket etti.

YOL KESİLDİ İHBARI

Örgüt üyelerinin patlayıcı yerleştirdiği ve yol kenarında kontak anahtarı alınmış şekilde duran otomobil, askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Olayda, Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit düşerken, 4 asker de yaralandı.

Yaralılar, Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı. Patlamanın yaşandığı bölgede jandarma ekipleriyle teröristler arasındaki çatışmanın sürdüğü ve çok sayıda takviye ekibin olay yerine sevk edildiği bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların seyahat özgürlüğünü, can ve mal güvenliğini sağlamak, kamu düzenini korumak amacıyla, saat 22.30 sıralarında Lice ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi yol ayrımında teröristlerce yakılan ateşe müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma ekibine saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Olay yerine giden jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında teröristlerce bomba yüklü araç patlatılarak saldırıda bulunulmuştur. Menfur saldırı sonucunda 2 personelimiz şehit olmuş, 4 personelimiz yaralanmıştır." Açıklamada, hain saldırının faillerinin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı vurgulandı.

ŞEHİTLER TÖRENLE UĞURLANDI

Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Yavuz (37) ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak (39), 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törenle memleketlerine gönderildi.

7'nci Kolortu Komutanlığı'nda düzenlenen cenaze törenine, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yıldız, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz katıldı.

Burada düzenlenen cenaze törenlerinin ardından, şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Yavuz'un cenazesi memleketi Manisa Salihli'ye, şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın cenazesi de memleketi Yozgat'a uçakla gönderildi.

BABA OCAKLARINDA AĞIT

Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın, Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 2 çocuk babası 39 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın şehit düştüğü haberi, ailesine sabaha karşı saat 03.00 sıralarında ulaştı. Annesi ve babası vefat eden 9 kardeşin dördüncüsü olan Koçak’ın yakınları gözyaşlarını tutamazken, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım aileyi yalnız bırakmadı.

Şehidin ağabeyi Satılmış Koçak ise kardeşi ile en son bayramda görüştüklerini belirterek, “Bizi bayramda aramıştı 11 aydır oradaydı Sivas’tan oraya gitmişti. Görevde 20 yıla yaklaşmıştı. Gece üç gibi şehit haberini aldık. İki çocuğu var biri liseye gidiyor bir de küçük kızı var. Şehidin kayınbiraderi Abdullah Demir de kendisi ile dün telefonda görüştüklerini belirterek, “Akşam konuştuk, dört gündür giydiğim tişört üstüme yapıştı diye söyledi . Ondan sonra duşunu felan yaptı geri göreve çağırdılar. Zaten ondan sonrada acı haberi aldık . Vatan sağ olsun” dedi.

SALİHLİDE GÖZYAŞLARI

Saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un, Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber tez ulaştı. Evli ve iki çocuk babası şehit astsubayın Salihli'ye 7 kilometre mesafedeki Kabazlı Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit astsubay Yavuz'un cenazesinin yarın askeri törenle Salihli'de toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz