İki kişiyi öldürmüştü

Evli olduğu Vildan Nerede ile Dinçer Doğan'ı katleden Ramazan Nerede’nin yargılandığı davanın duruşması, dosyanın tamamlanması için ertelendi.

İki kişiyi öldürmüştü

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 23 Kasım 2018'te evli olduğu Vildan Nerede ile Dinçer Doğan'ı katleden Ramazan Nerede hakkında, “kasten öldürme”, “eşi kasten öldürmek”, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçlarından açılan davanın duruşması, Diyarbakır 12'ci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ramazan Nerede'nin tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, avukatları Fırat Akleyin ve Eyüp Bulut, sanıkla birlikte katliamı planladığı belirtilen sanığın babası Mevlüt Nerede'nin avukatı Kenan Önen ile müşteki avukatları Nursel Yılmaz ve Gülşen Özbek duruşmada hazır bulundu.

Duruşma heyet değişikliği nedeniyle önceki zabıtların okunması ile başladı. İddia makamı eksik hususların giderilmesini isteyerek tutuklu olan fail Ramazan Nerede'nin kuvvetli suç şüphesinden dolayı tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti. Söz verilen sanık Ramazan Nerede, aleyhindeki hususları kabul etmediğini söyledi. Sanık avukatı Eyüp Bulut, 3 adet telefon kayıtlarına ilişkin HTS kayıtlarının dosyaya getirilmesini ve müvekkilinin tahliyesi talep etti.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA

Müşteki avukatı Gülşen Özbek ve Nursel Yılmaz sanık avukatlarının HTS kayıtlarına yönelik talebinin reddedilmesini isteyerek haksız tahrik unsurlarının kesinlikle oluşmadığını, tanığın aşamalardaki beyanlarda çelişkili ifadeler verdiğini tanığın etki, baskı altında kaldığını düşündüklerini söyledi. 

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına, verilen 3 telefon numarası hakkında talep edilen HTS kayıtlarının dosyaya yenilik katmayacağı için reddine karar verdi. Heyet, dosyadaki eksik hususların giderilmesi için bir sonraki duruşmayı 12 Nisan tarihine erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz