İki sergi buluşturdu

Diyarbakır’da açılan iki sergi sanatseverlerle buluştu

İki sergi buluşturdu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince kentte, "Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Sezonu" kapsamında "İki Nehir Arasında Diyarbakır" ve "Aşk-ı Kelam Hüsnü Hat" sergileri açıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ara verdiği Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Sezonu'nu yeniden başlattı.

SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Cemilpaşa Konağı Kent Müzesi’nde 6 Ağustos'a kadar sürecek olan "İki Nehir Arasında Diyarbakır" adlı sergide Büşra Yurtsever'in, "Aşk-ı Kelam Hat" sergisinde de Didem Gökhan'ın eserleri sergilendi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın bir açık hava müzesi konumunda olduğunu belirterek, bu coğrafyanın güzelliklerini böylesi sanatsal çalışmalarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Serginin açılışına, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mesut Tanrıkulu, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Buğday, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemil Alp ve sanatseverler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz