İki yıldır aranıyordu

Kuyumcu vurgununda iki yıldır aranan ve 75 yıl hapsi istenen sanık teslim olup, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

İki yıldır aranıyordu

Diyarbakır’da 2019 yılının haziran ayında 500 milyon liralık kuyumcu vurgunuyla ilgili iki yıldır aranan ve hakkında 75 yıl hapis istenen sanık Bidayet Adıgüzel’in duruşmaya kısa bir süre kala teslim olduğu ve ara karar ile serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

DURUŞMAYA 5 GÜN KALA

Diyarbakır’da 500 milyon liralık kuyumculuk dolandırıcılığı ile ilgili iki yıldır aranan Bidayet Adıgüzel’in 25 Mart’ta polise teslim olduğu öğrenildi. Duruşmaya beş gün kala teslim olan Adıgüzel’in ifadesinin alınmasından sonra ara kararla serbest bırakıldığı belirtildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan iki ayrı davada ”Paranızı işleterek size banka faizinin çok üzerinde kar payı verelim” diyerek yaklaşık 500 milyon dolandıran kuyumcular Zülküf Ortaç, Zülfikar Ortaç ve Serdar Adıgüzel’in “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla toplam 350 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

DAVA DEVAM EDİYOR

Tarihe geçen dolandırıcılık olayı ile ilgili Zülküf Ortaç geçtiğimiz aylarda ara karar ile tahliye edilirken, Zülfikar Ortaç ve Serdar Adıgüzel ise halen tutuklu yargılanıyor. Dolandırılanlar arasında yer alan mülki idare amirleri ve yargı mensuplarının sanıklardan şikayetçi olmaması tartışmalara yaratırken, iddianamede 52 vatandaş şikayetçi olarak yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz