Görüş Bildir

İkisi de sıra kadem bastı

Okulda staj yapan 25 yaşındaki Nurcan Bozyel'den 20 gündür haber alınamazken, 13 yaşında evlendirilen Sevgi, kızıyla birlikte sıra kadem bastı.

İkisi de sıra kadem bastı

Diyarbakır'da bir okulda staj yapan Açık Öğretim Lisesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi 25 yaşındaki Nurcan Bozyel, 20 gün önce okuluna gitmek için çıktığı evine bir daha dönmedi. Baba Nusrettin Bozyel, kızının bulunmasını isterken, polis kentteki Mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye de alarak Bozyel'i bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

STAJ YAPAN NURCAN

Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti'nde oturan Bozyel ailesinin kızları Nurcan Bozyel, 20 gündür kayıp. Açık Öğretim Lisesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi olan ve Diyarbakır Gazi İlkokulu ana sınıfından stajyer öğretmenlik yapan Nurcan Bozyel, 3 Haziran günü okuluna gitmek üzere evinden çıktı. O gün saat 14.00'de okuldan izin alarak ayrılan Bozyel'den bir daha haber alınamadı. Bozyel'in kamyon şoförlüğü yapan babası Nusrettin Bozyel, kızının eve dönmemesi üzerine gidebileceği her yeri aradıklarını ancak bulamadıklarını belirterek, polise kayıp başvurusunda bulunduklarını söyledi.

20 GÜNDÜN KAYIP

Kızının fotoğrafına bakarak gözyaşı döken Nusrettin Bozyel, " Kızım sabah 7.30'da evden çıkarak okula gitti, saat 14.00'da okuldan çıkmış o zamandan beri kızım kayıp. Eve gelmeyince telefonunu aradık, önce şarjının bittiğini düşündük ama saatler geçtikçe kayıp olduğunu anladık. Gerekli tüm yerlere haber verdikten sonra arkadaşlarını aradık ama bir sonuç alamdık. Kızımın herhangi bir sorunu yok, kızımın kötü bir huyu evle ilgili herhangi bir sorunu yoktu. Her gün emniyete gidiyoruz ancak bir sonuç yok hala. Onlarda araştırıyor ama hala bulunamadı" dedi.

ANNENİN GÖZYAŞLARI

Kayıp kızının fotoğraflarına bakarak ağlayan anne Neziye Bozyel, yetkililere çağrıda bulunarak kızının bulunmasını istedi. Nurcan Bozyel'in kayıp bildiriminin yapıldığı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri Bozyel'in son olarak görüştüğü 3 arkadaşının ifadesini aldı. Bozyel'in 3 Haziran günü sabah evden çıktığı adresten başlayarak stajyerlik yaptığı okul ve çevresindeki Mobese ve güvenlik kameralarını polis incelemeye alan polis, genç kızı arama çalışmalarını sürdürüyor.

BATMAN'DAKİ KAYIP OLAYI

Öte yandan, Batman'da 13 yaşındayken dini nikahıyla evlendirilen, 6 yıl sonra ayrılan 1 çocuk annesi 19 yaşındaki Sevgi Gezen, 15 gün önce kayboldu. Babası Ramazan Gezen, kızı ve torunun bulunmasını istedi.

KIZIYLA KAYIPLARA KARIŞTI

Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan ve düğünlerde davul-zurna çalarak geçimini sağlayan 42 yaşındaki Ramazan Gezen, 6 yıl önce dini nikahıyla Sevgi Gezen'i akrabaları Seydi Gezen ile evlendirdi. 6 yıl evli kalan ve bu evlilikten bir kızı dünyaya gelen Sevgi Gezen, geçen ocak ayında anlaşamadığı eşinen boşandı. 2 yaşındaki kızı Meryem ile birlikte Hürriyet Mahallesi'ndeki tek gözlü bir evde yaşayan Sevgi Gezen, 15 gün önce çocuğuyla birlikte kayıplara karıştı.

15 GÜN ÖNCE EVDEN AYRILDI

Baba Ramazan Gezen, kayıp kızının annesini bir kez telefonla arayarak Edirne'de olduğunu söylediğini aktararak, "Kızım Sevgi 19 yaşında, 2 yaşındaki torunum Meryem ile birlikte 15 gün önce kayıplara karıştı. Bir kez annesini telefonla arayarak Edirne'de olduğunu söylemiş. Ondan sonra bir daha haber alamadık. Ama yaptığımız araştırmada halen Batman'da olduğunu öğrendik. Başlarına bir şey gelir diye korkuyorum. Kızımın ve torumun hayatlarından endişe ediyorum. Kızım 6 yıl önce tanıştığı biriyle imam nikahıyla evlenmişti. 2 yıl önce de bir kız çocukları olmuştu. Daha sonra kocasıyla anlaşamadığı sürekli tartıştığı için kocası onu boşadı. Kızım Sevgi, bebeğiyle burada bizimle aynı mahallede başka bir evde yaşamaya başlamıştı. 15 gün önce kayıplara karıştı. Emniyet Müdürlüğü ve savcılığa kayıp başvurusunda bulundum. Kızım ve torunumun bulunması için devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Ramazan ayının hatırına kızım ve torunum bulunsun, başka da bir şey istemiyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi