İmar Müdürlüğü İşçisine suçüstü

Merkez Bağlar İlçe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde işçi statüsünde çalışan Fırat K isimli işçi, rüşvet alırken polis tarafından suçüstü yakalandı.

İmar Müdürlüğü İşçisine suçüstü

 Önceki gün önceden seri numaraları alınan paraların müdürlük binasında teslim edildiği esnada gözaltına alınan Fırat K’ın Emniyetteki sorgusu sürüyor.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde işçi olarak görev yapan Fırat K. İsimli işçi, İmar’daki işlemleri nedeniyle bir vatandaştan talep ettiği rüşveti alırken, suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan Fırat K.’nın İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgulaması sürüyor.

RÜŞVET İSTEDİ
Alınan bilgiye göre, Bağlar İlçe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde işçi statüsünde görev yapan Fırat K. İsimli şahıs, imar ve inşaat ruhsatı almak isteyen ismi saklı tutulan bir kişiden, işlemlerin yapılması için rüşvet istedi. Fırat K. Aksi talep edilen paranın verilmemesi halinde, işlemin yapılmayacağını, geçireceğini bildirerek, şahsı rüşvet vermeye zorladı.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA


Söz konusu şahıs yaşadıklarını İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar birimine bildirdi. Polis ekipleri, seri numaraları önceden alınmış paraları, kendisinden rüşvet istenilen şahsa teslim ederek, Fırat K.’yle buluşmasını istedi. Önceki gün, öğlen saatlerinde Bağlar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne giden şahıs, kendisinden rüşvet isteyen Fırat K.’ya seri numarası alınmış paralı teslim etti.


ŞAHSIN SORUŞTURMASI


Şahsın odadan ayrılmasından hemen sonra sivil polis ekipleri Fırat K.’nın bulunduğu odaya girerek, arama yaptı. Aramada seri numarası alınmış paralara el konulurken,Fırat K ise gözaltına alındı. Şahsın İl Emniyet Müdürlüğünde sorgulamasına başlanırken, olayla ilgili Bağlar İlçe Belediye Başkanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler