İmar Müdürü tutuklandı

Ergani İlçe Belediyesi İmar Müdürü ile Mimar personel, usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla, tutuklandı.

İmar Müdürü tutuklandı

Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediyesinde görevli İmar Müdürü ile aynı birimde mimar olarak görev yapan memur, imar yolsuzluğu ve usulsüzlüğü nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklandı.

ERGANİ BELEDİYESİ USULSÜZLÜK

İddiaya göre, Kayyım Abdulsamet Öztürk tarafından yönetilen Ergani İlçe Belediyesi’nde İmar Müdürü olarak görev yapan K.D ile aynı birimde mimar olan C.Ç arasında çıkan anlaşmazlık, kavgaya dönüştü. İlçe çıkışında meydana gelen kavgaya ihbar üzerine Jandarma ekipleri, müdahale etti. Tarafların birbirinden şikayetçi olması üzerine, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. İmar Müdürü K.D ile İmar C.Ç ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

MÜDÜR VE MEMUR TUTUKLANDI

Önceki gün Ergani Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine K.D ve C.Ç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkeme çıkarılan İmar Müdürü K.D ile Mimar C.Ç, hakkında tutuklama kararı verildi. Şahıslar cezaevine konulurken, tutuklama gerekçesinin “İmar İşlerinde yapılan usulsüzlük ve yolsuzluk” olduğu bildirildi. Soruşturma ise devam ediyor.

MÜDÜR VAN’DAN GETİRİLMİŞTİ

Tutuklanan K.D’nin Kayyım Öztürk tarafından geçtiğimiz yıl Van Belediyesinden Diyarbakır’a getirilerek, Ergani İlçe Belediyesinde, İmar Müdürü kadrosuna atamıştı.  C.Ç’nin de yine Kaymakam ve İlçe Belediye Başkanvekili Öztürk tarafından mimar olarak işe alındığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz