'İnanç' konulu sergi!

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş, sergiyi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bağlar Kaymakamlığı ile ortaklaşa düzenlediklerini söyledi. İnancın önemini vurgulamak amacıyla hazırlanan sergide Türkiye genelinde ödül almış 32 resimin yer aldığını kaydeden Elaltıntaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutlu Doğum Haftası'nın temasını "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirlediğini anımsattı.

'İnanç' konulu sergi!

Merkez Bağlar İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 'İnanç' konulu fotoğraf sergisi Zinciriye Medresesi'nde semazen gösteriyle açıldı.

İNANÇ SERGİSİ                                      

Bağlar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan sergide, Türkiye'den ve yurt dışından birçok ödül almış 32 fotoğraf sergilendi. 14-20 Nisan tarihleri arasında açık olacak serginin danışman öğretmeni Mehmet Kılınçoğlu, Kutlu Doğum Haftası'nda inanç konulu fotoğraf sergisinin yaparak sanatsal bir yön katmayı düşündüklerini, sergi organizasyonunun bu sayede ortaya çıktığını söyledi. Bağlar ilçe Milli Eğitim Mdürü Fikret Elaltuntaş, insanları inancın önemini anlamasını amaçladıklarını belirterek şöyle konuştu:

BİRLİKTE YAŞAM

"Diyanet İşleri Başkanlığı, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası'nın temasını, 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olarak belirledi. Alemlere rahmet olarak gönderilen merhamet peygamberi Hz Muhammed için düzenlenen ve onun örnek yaşamının yeni nesillere aktarılması için ortak bir dil oluşturulmasında fotoğrafçıda kendi sanatıyla katkıda bulunmalıdır. Türkiye'nin farklı noktalarında yaşayan fotoğraf sanatçılarının eserlerini bir araya getirerek birlikte bir sergi açma fikride buradan doğdu. Diyarbakır'da başlattığımız bu çalışmaya gelecek yıllarda ev sahipliği yaparak gelenekselleştirmek için şimdiden farklı illerden bir kaç başvuru yapıldı. Temennimiz sergimizin Kutlu doğum haftanın ruhuna yakışır uzun soluklu çalışmaların başlangıcı olmasıdır."

Zinciriye Medreses'inde Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Çevre Şehircilik İl Müdürü Nurullah Bilgin, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen'in de katıldığı açılışta semazen gösterisi de yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz