İnkar edenler çöpe gider!

Silvan'da HDP mitinginde sert sözlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetine yüklenen DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna "Kürt halkı o sandığa Çilleri, Yılmaz'ı, Demirel'i nasıl gömdüyse onu da oraya gömecek. Türkiye siyasi tarihi Kürtleri inkar edenlerin çöplüğüdür" dedi.

İnkar edenler çöpe gider!

HDP seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde coşkulu bir miting düzenledi. Düzenlenen mitinge katılan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP Diyarbakır milletvekili adayları Feleknas Uca ve İmam Taşçıer, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülsen Özer, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ve beraberindekiler, yüzlerce araçlık konvoy ile Silvan'ın Yol Arası köyünde karşılandı.

Silvan'da miting düzenlendi                               

HDP Silvan İlçe binası önüne gelen kitle, buradan mitingin gerçekleşeceği Azizoğlu Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca esnaf ve çevredeki vatandaşlar destek verirken, sık sık slogan atıldı. Alanda kurulan polis arama noktalarına tepki gösterenler polislerin arama yapmasına izin vermeden alana geçti.

İlk olarak halka seslenen HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı İmam Taşçıer, 7 Haziran seçimlerinin kader tayin edici bir seçim olacağına vurgu yaparak, HDP'ye sürekli suçlamalarda bulunan AKP ve AKP yanlısı medyaya tepki gösterdi. "AKP yani Erdoğan'ın ve Davutoğlu'nun partisi bize karşı dört beş koldan karanlık zihniyetleri ile basınları ile iftiralar ediyorlar" diyen Taşçıer, AKP'nin barış ve çözüm değil kan dökülmesini istediğini dillendirdi. Türkiye'nin yeni bir anayasa ihtiyaç duyduğunu bunu da HDP'nin yapabileceğini belirten Taşçıer, Kürtçenin resmi dil olarak kabul edilmesi ve anadilde eğitimin sağlanması gerektiğinin de altını çizdi. 7 Haziran için herkese aktif çalışma çağrısı yapan Taşçıer, "7 Haziran'da her birimiz bir militan gibi çalışacak ve Erdoğan'ın kirli oyunlarını ortaya çıkaracağız" dedi.

'Her annemiz, her gencimiz birer vekildir'

HDP Diyarbakır Adayı Feleknas Uca ise "Vardık, varız, var olacağız. Adaylarınız meclise giderse sizin özgürlüğünüz için çalışacak. Öcalan'ın özgürlüğü, bütün süreç açısından çok önem taşıyor. Bu yüzden önce Öcalan'ın özgürlüğü için çalışacağız. 7 Haziran'da büyük bir kuvvet ile Önderimizin elini güçlendireceğiz. Bu özgürlük gücü tüm kirli oyunların önünü tıkayacak. Bu güçle onlara artık yeter deyip kırmızı kartlarımızı göstereceğiz" şeklinde konuştu.

'Bizim de kurtuluş sandalımız bu sandık'

Konuşmasına 7 Haziran seçimlerinin tarihsel önemine dikkat çekerek başlayan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna ise "İşte geldi 7 Haziran. Kendi kaderimizi belirlemek için daha kaç sandal bekleyeceğiz. Bizim de sandalımız bu sandık" ifadelerini kullandı. Hangi ulusal kimlikten olursa, cinsi ne olursa olsun neye karar vereceklerinin çok net olduğunu belirten Ayna şöyle devam etti: "Eğer erkekler kadınlardan üstündür, kadınlar gülemez, konuşamaz, kadınlar sadece doğum makinesidir diyorsak gidelim oyumuzu AKP'ye MHP'ye CHP'ye verelim. Fakat Allah'ın bizlere verdiği akıl ile düşünürsek ve kadınlar insandır, eşittir, özgürdür diyorsak oyumuzu HDP'ye veririz. Kim olursa olsun köleliğe karşı çıkıyorsak kararımız HDP."

'Diyarbakır AKP adayları Kürt değil'

Konuşmasında, Diyarbakır AKP milletvekili adaylarına da sert bir şekilde yüklenen Ayna, "Diyarbakır'ın AKP adayları siz Kürt değilsiniz. Diyarbakır'a geldiğinde 'Çözüm sürecinin mimarı Diyarbakır'a hoş geldiniz' pankartı asılmıştı. Şimdi sen kalk müzakere yok de, masa yok de. İl il dolaşıp katliamların fermanını ver. Sessizliğimizi korkaklık sanıyor ama 7 Haziran'da Erdoğan neye uğradığını şaşıracak. Kürt halkı o sandığa Çiller'i, Mesut Yılmaz'ı, Demirel'i nasıl gömdüyse onu da oraya gömecek. Türkiye siyasi tarihi Kürtleri inkâr edenlerin çöplüğüdür" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.  Konuşmaların ardından sanatçı Fargin, Xanemir ve Bülent Turan'ın sahne almasıyla yurttaşlar halaya durdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler