İnsanlık ölmemiş

Diyarbakır'da dün "insanlık hala ölmemiş" dedirten bir olay yaşandı. Büfe sahibi Yılmaz'ın çırağı, içerisinde bin 500 nakit para ile kredi kartlarının bulunduğu cüzdanı buldu.

İnsanlık ölmemiş

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sevindirici bir olay yaşandı. Bir bayanın düşürdüğü para dolu cüzdanını büfe sahibinin çırağı şans eseri buldu ve patronuna teslim etti. Büfe sahibi Sıddık Yılmaz'da cüzdanın içindeki karttan sahibini arayarak para dolu cüzdanı sahibine teslim etti.

O MUTLULUK YETTİ

"İnsanlık ölmemiş" dedirten Yılmaz; “Cüzdanı büfenin önünü temizlerken çırağım görmüştü ve bana getirdi. İçini açtım paranın yanında kartta vardı. O karttan arayıp siz cüzdanınızı kaybettiniz mi diye sordum. Sorar sormaz, hanımefendi çok sevindi onun sevinmesi bana yetti de arttı bile” dedi.

CÜZDAN SAHİBİ GAZETECİ

Cüzdanın sahibi olan gazeteci Hazal Hanım, büfenin yanındaki gazete bayiinden dergi aldığını ve bir süre sonra kaybettiğini fark ettiğini belirterek, “Cüzdanımı kaybettiğimi fark ettikten sonra bayağı bir aradım, bulamayınca tam da cüzdan gitti diye düşünürken, telefonum çaldı ve beyefendi aradı. Gerçekten günümüzde bu tür insanların hala var olması çok sevindirici ve ben telefon geldikten sonra çok sevindim beyefendi de bu sevincimin ona yettiğini söyledi, inşallah bu olay bir öncü olur ve ileride böyle bir şey olursa umarım böyle güzel örnekler çıkar” dedi.

CÜZDANDA 400 $ + 700 TL VARDI

Cüzdanı bulur bulmaz aklından hiçbir şey geçirmeyen Yılmaz, yaklaşık 1500 TL’nin ve kredi kartlarının bulunduğu cüzdanın sahibini arayarak benzeri zor, örnek bir davranışa imza attı.

Kaynak: Diyarbakır Söz