Görüş Bildir

İntiharlara ortak araştırma komisyonu

Silvan'daki intiharlara karşı 'ortak komisyon' çağrısı

İntiharlara ortak araştırma komisyonu

İlçelerinde artan intihar vakalarına dikkat çeken HDP Silvan İlçe Eşbaşkanı Kenan Kaydu, sivil toplum örgütleri temsilcilerine ortak komisyon kurulması çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silvan İlçe Örgütü, son dönemde artan intihar vakalarına ilişkin ilçe binası önünde basın açıklaması düzenledi. HDP'li üye ve yöneticilerinin katıldığı basın açıklamasında konuşan HDP Silvan İlçe Eş Başkanı Kenan Kaydu, 20 Temmuz’da, artan intihar vakaları ve uyuşturucu kullanımına ilişkin Silvan’da yetkili kurumları uyardıklarını, ancak önlem alınmadığını kaydetti.

ÖZEL SAVAŞ POLİTİKASI

Kaydu, intihar vakalarının sosyal, ekonomik ve siyasal krizlerle birlikte AKP-MHP iktidarının bölgede uyguladığı özel savaş politikalarının bir sonucu olduğunu söyledi. Sokak, park, kafe ve metruk yapılarda uyuşturucu kullanımının arttığını defalarca uyarmalarına rağmen atanmış memurların, uyuşturucu kullanımına ve satışına göz yumduğunu belirten Kaydu, Silvan’da yer alan tüm parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerine çağrı yaparak, ortak komisyon kurulmasını talep etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi