İş, aş ve ev sahibi yaptı

Vali Toprak, Silvan'da evleri harabe olan aileleri uzattığı yardım eliyle evler onarıldı, SYDV'nin imkanıyla kursiyerler meslek sahibi olup istihdam imkanı buldu, aldığı krediyle işyeri açan kardeşler 7 kişiye iş verdi.

İş, aş ve ev sahibi yaptı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün, "Sosyal Devlet'in" gerekliliklerini ortaya koyan örnek girişimler yaşandı. İl Valisi Mustafa Toprak'ın ilçe gezileri devam ederken, yardım elini uzattığı Silvan'da önceki gün, onarılan yoksul ve fakir ailelerin evleri teslim edilirken, meslek kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika alırken, SYDV'den aldığı krediyle istihdam yaratan kardeşlerin işyerinin açılışına katıldı.

EVLERİ ONARILAN AİLELER

                                                

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Silvan'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca evleri onarılan Gür ailesini ziyaret etti. İlçede incelemelerde bulunan Vali Toprak, Silvan SYDV tarafından evleri onarılan Gür ailesini ziyaret ederek, çocuklara hediyeler verdi. Silvan SYDV, 2011 yılı içerisinde ilçede yoksul ve dar gelirli ailelerin hayat standartlarının yükseltilmesi ve vatandaşların daha sağlıklı ortamlarda yaşamaları adına 20 evi toplam 295 bin lira harcayarak onarıp, hak sahiplerine teslim etmişti.

KURSİYERLER MESLEK ÖĞRENDİ

 

Vali Mustafa Toprak, Umut Yıldızı Projesi ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurs gören Silvanlı gençlere moral verdi. Gençlerin kursa ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu söyleyen Vali Toprak,"Kurslara devam eden gençlerimiz bu kurs sonucu alacakları sertifika ile iş sahibi olacaklar. Böylece hem kendileri, aileleri, hem de memleketlerinin kalkınmasına faydalı bireyler olacaklar" dedi. Vali Toprak, 80 kursiyerin kurs boyunca günde 15 TL harçlık aldığı Metal, Ahşap, Doğalgaz Tesisatçılığı ve tekstil meslek dallarında kurs gören "Umut Yıldızı" Projesi’nde eğitim alan gençlerin istihdam imkanına çok çabuk sahip olacaklarını söyledi.

ÇAĞRI MERKEZİNDEKİLER

 

Silvan Halk Eğitim Merkezinde günde 20 TL harçlıkla İŞKUR destekli kurslarda, 75 kişinin kurs gördüğü Çağrı Merkezi Kursu, 25 bayanın kurs gördüğü Bayan Terziliği Kursu ve 25 gencin katıldığı Bilgisayar Programlama Kurslarında eğitim gören kursiyerlerini de ziyaret eden Vali Toprak “Bölgemizde tekstil ve sanayisi çok önemli bir ölçüde gelişiyor. Eleman ihtiyacı gün geçtikçe fazlalaşıyor. Sizlerde bu kursları çok iyi değerlendirmelisiniz. Artık iş yerleri biraz önce ifade ettiğim gibi eleman arıyorlar” diye konuştu.

7 KİŞİYE İŞ İMKÂNI SAĞLADI

 

Silvan Kaymakamlığı öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın İş Kurma Kredisi’nden yaralanan M. Salih Uzuncaok ve Murat Uzuncaok kardeşler Silvan Sanayi Sitesinde inşaat ve yapı alanında kullanılan söve malzemelerinin üretildiği tesisin açılışını Vali Toprak yaptı. 30 bin TL kredi kullanan Uzuncaok kardeşler, 7 kişiyi direk 15 kişiye ise dolaylı olarak iş imkânı sağladı.

Açılışa Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, Silvan Jandarma Taktik Alay Komutanı Albay Mehmet Murat Toprak ve diğer ilgililer de katıldı.

Silvan Kaymakamlığı öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın İş Kurma Kredisi’nden yaralanan M.Salih Uzuncaok ve

ATATÜRK KONAĞINI GEZDİ

 

Yoğun bir program içerisinde Silvan gezisini sonlandıran Vali Toprak, Silvan ilçesinde Atatürk'ün bir süre ikamet ettiği tarihi Üstünler Konağı'nı gezdi. Vali Toprak, beraberinde Kaymakam Yunus Sezer ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Silvan'da 1916 yılında 16. Kolordu Karargah Komutanlığı görevi sırasında bir süre ikamet ettiği konağı gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Toprak, kesme taş işçiliğinin muhteşem bir ürünü olarak yaptırılan ve bugüne kadar Silvanlı Üstün ailesi tarafından kullanılan konağın mutlaka restore edilmesi ve turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Vali Toprak, Silvan'da

Vali Toprak, 7 kişiye iş verdi

Vali Toprak, kursiyerlerle

Kaynak: Diyarbakır Söz