İşçiler için zam istedi

DİSK Genel İş Diyarbakır 2 Nolu Şubesi, kayyım yönetimindeki Diyarbakır belediyesini protesto ederek zam yapılmasını istedi. Şube Başkanı Hasan Hayri Eroğlu ise işçilerin taleplerini dile getirdi.

İşçiler için zam istedi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Diyarbakır 2 Nolu Şubesi, kayyım yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’ni 'Belediye şirket işçilerine kadro' yazılı pankart ile protesto etti.

Yaptığı açıklamada işçilerin taleplerini dile getiren Genel İş Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Hayri Eroğlu, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şirket işçileri artık üvey evlat muamelesi görmek istemiyor, tam kadro istiyor" dedi. Eroğlu, DBB Personel A.Ş.’de 3 bin 600 işçi adına belediye yetkililerinden iki ayı aşkın bir süredir yaşanan yüksek enflasyona karşı protokolle ek zam yapma talebinde bulunduklarını anlattı. Eroğlu, olumlu bir yanıt alamadıklarını da sözlerine ekledi.

'YAPILAN ÜCRET ARTIŞLARI DAHA CEBİMİZE GİRMEDEN UÇUP GİDİYOR'

Açlık sınırı altında kalan asgari ücretle geçimlerini sağlayamadıklarını anlatan Eroğlu, şunları söyledi: “Her geçen gün gelen zamlarla temel harcamalarımız olan çarşı, pazar, market alışverişlerinde fiyatlar üç misli artarken, sadece asgari ücrete yapılan artışlar ücret kaybımızı karşılamaz oldu. Bu pahalılık karşısında açlık sınırı altında kalan asgari ücretle geçim olmuyor. Yaşanan yüksek enflasyon karşısında yapılan ücret artışları daha cebimize girmeden uçup gidiyor. Türkiye’de, artık neredeyse asgari ücret, ortalama ücret halini almış durumda. Çalışanların %60’ı asgari ücret ve altında bir ücretle yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyor.”

Eroğlu, vergi mevzuatında gerekli değişiklik yapılmadığından geçen aydan itibaren şirket işçilerinin bordrosuna yansıyan ücretin, asgari ücretin altında bir ücret olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, “Hayat pahalılığının artması ve alım gücünün düşmesinden kaynaklı, emeklilere, memura, ve tüm kamu çalışanlarına önemli oranda artışlar yapıldı. Türkiye genelinde ve bölgedeki çoğu belediyelerde önemli oranda artışlar yapılırken DB Belediyesi işçilerine hala bir artış yapılmış değil ve ne yazık ki asgari ücretin altında bir ücrete mahkum olmuş durumda” dedi.

İŞÇİLER ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI İSTİYOR

“Büyükşehir belediyesi işçileri insanca yaşanabilir bir ücret istiyor” diyen Eroğlu belediye işçilerinin isteklerini şöyle dile getirdi: "Büyükşehir belediyesi işçileri emeğinin ve alın terinin karşılığını istiyor. Büyükşehir belediyesi işçileri çoluk, çocuğuna, evine ekmek parası götürmek istiyor. Büyükşehir belediyesi işçileri ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanmak istiyor. Büyükşehir Belediyesi işçileri banka maaş promosyonunun yeni şartlara göre güncellenmesini istiyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şirket işçileri artık üvey evlat muamelesi görmek istemiyor, tam kadro istiyor.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz