İşgal edilen araziler

Dicle Üniversitesinin ihalesi iptal edilen ekilebilir tarlalarının işgal edildiği ortaya çıktı.

İşgal edilen araziler

Dicle Üniversitesi’nin imara açılan arazilerinin rant amaçlı kullanıldığı yönündeki tartışmalar devam ederken, ekibelilir tarlalarının da, bazı kişiler tarafından işgal edildiği ortaya çıktı.

BİN 180 DÖNÜMLÜK ARSA

Çiftçilik yapan Nurettin Özkılıç’ın Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne verdiği şikayet dilekçesiyle, ortaya çıkan ekibelilir arsa işgaliyle ilgili şu iddialarda bulundu;

“-08.08.202 tarihinde Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ihaleye çıkarılan Diyarbakır İli Sur İlçesi Yiğit Çavuş Mahallesi polis okulu altı, 7567/32 ada ada parselinde bulunan 1.180.000 metrekare tarım arazisinin kiraya verilme ihalesine katıldım. Bu ihalede kapalı zarf usulü 1 milyon 250 bin lira teklif verdim. İhalenin bana verilmesi için üç gün sonra 12.09.2022 tarihinde rektörlüğünüze 353218 evrak kayıt numaralı dilekçe verdim. Buna rağmen ihale iptal olmuştur. Söz konusu taşınmasın kiralama ihalesi bir daha çıkmadı. Defalarca rektörlüğe gelip sormamıza rağmen ihale yapılacağı söylendi, fakat yapılmadı. 29.11.20222 tarihinde rektörlüğe gelip sorduğumuzda ilgili yetkililer söz konusu taşınmazın kiralama ihalesinin bu sene yapılmayacağı bilgisi paylaşıldı. Rektörlük ihale yapacağı için saygıyla karşıladık.

ZORBALIKLA İŞGAL EDİLİYOR

Daha sonra baktık zorbalar hukuk tanımazlar çapulcu takımı tarafından üniversitenin arazisini kendi babalarının malları gibi elini kollunu sallayarak, 02.12.2022 tarihinde gece saat 23.00’de Özel harekat polisi merkezinin alt tarafından başlayarak üç adet traktör ile sürmeye ve ekmeye başladılar. Bunun için rektörlüğünüzün acilen bu hukuksuzluğa el atmasını bekliyoruz. Bu hukuk tanımazlar sizi ve makamınızı zan altında bırakıp, hukuksuzluk yapmışlar. Bunların bir an evvel savcılığa suç duyurusunda bulunup, bunlar ve bunlara göz yumanların hukuk önünde hesap vermeleri gerekmektedir.”

BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL

Özkılınç, Rektörlüğü yazdığı dilekçenin birer örneklerini Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere Cumhuriyet başsavcılığı ve İl Valiliği gibi bir çok kurum ile basın kuruluşlarına iletirken, tepkisini şöyle dile getirdi;

“Burası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Türkiye Cumhuriyeti Hukuk devletidir. Burayı muz Cumhuriyeti görüp hukuksuzluk yapan çapulculara ve devletemizi soymaya çalışan, zarara uğratan bu hukuk tanımaz çeteye hesap sardacağına inanıyor ve güveniyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz