İŞKUR çalışanlarına barikat mı kaldırtılıyor?

Sokağa çıkma yasağının kısmen ilan edildiği Bağlar ilçesinde örgüt üyelerinin kurduğu barikatların, zorla İŞKUR elamanlarına kaldırtıldığı iddia edildi.

İŞKUR çalışanlarına barikat mı kaldırtılıyor?

Sokağa çıkma yasağının kısmen ilan edildiği Bağlar'da, Sur'daki olaylardan mağdur olan İŞKUR elemanlarının polise mevzi için kum torbası taşıdığı, terör örgütünün kurduğu barikatların da kendilerine kaldırtıldığı iddia edildi.

İlkha'nın haberine göre, ismini vermek istemeyen 6 çocuk babası A.S, kendisinin Sur ilçesinde büyük mağduriyetler yaşadığını ve şimdiye kadar gıda dışında herhangi bir yardım görmediğini belirtti.

“BİZE YASAKLI BÖLGEDEKİ TAŞLARI KALDIRMAMIZI SÖYLEDİLER”

Kendisinin evi geçindirmek için İŞKUR’a başvurduğunu ifade eden A. S, “Başvurum sonucunda beni Milli Eğitime verdiler. Sonra bir baktım ki emniyetteyim. Emniyete çağırdılar, gittik. Bize yasaklı bölgedeki taşları kaldırmamızı söylediler. Gitmeyeceğimizi söyleyince yetkili, bizim hakkımızda dilekçe yazarak kaymakamlığa başvuracağını ve işten çıkarılacağımızı söylemek suretiyle tehdit etti. Bir başka görevli bize bağırdı. Resmen İŞKUR, Sur mağdurlarına Bağlar’da barikat temizlettiriyor” dedi.

“PKK, TAŞLARI HALKA DÖŞETTİRİYOR, DEVLET İSE HALKA TOPLATIYOR”

Kendilerinin çok zor durumda oldukları için mecbur kaldıklarını belirten İŞKUR elemanı A.S, “Bizi okulda temizlikçi olarak aldılar. Ardından PKK’nin çöplüğünü toplattılar. En başında bize böyle olacağını söyleseydiler, hiç bulaşmazdık ancak işin tam ucuna geldiğimizde bize bu işi dayattılar. Bu bir zulümdür. PKK, taşları halka döşettiriyor, devlet ise halka toplatıyor.” şeklinde konuştu.

“PKK UNSURLARINA RASTLAMADIK, POLİS TEK TEK EVLERİ BASIYOR”

Bağlar ilçesinde herhangi bir olayla karşılaşmadıklarını söyleyen A.S, “PKK unsurlarına rastlamadık. Kimi kaçmış, kimi ise saklanıyor. Polis tek tek evleri basıyor. Kapıları kırıyor. Birçok evde hasar var. Evler arasında tüneller var. Sur ilçesinde yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağından dolayı, görevli olduğumuz iş yerlerine gidemediğimizden çalışamıyoruz. Bundan dolayı Sur Kaymakamının talimatıyla, hiçbir can güvenliğimiz olmadığı halde ve bizim yapmamız gereken bir iş olmamasına rağmen akşama kadar bize barikat temizlettiler”  diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz