İşportacılar çatıştı

Bağlar ilçesinde kaldırıma tezgah kurmak isteyen işportacıların yer tartışması, meydan kavgasına döndü. 12 kişi yaralandı, polis tarafları havaya ateş uçarak, ayırabildi.

İşportacılar çatıştı

Diyarbakır'da kaldırımda tezgah kuran işportacılar arasında yer kapma nedeniyle çıkan silahlı, sopalı ve taşlı kavgada 12 kişi yaralandı.

KALDIRIMA KURULAN TEZGAH

Olay, akşam saatlerinde merkez Bağlar ilçesindeki Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Kaldırımda tezgah kurmak isteyen M.M.A ile Ş.K işportacı arasında yer kapma tartışması çıktı. Tartışmanın ardından işportacılar, şikayet için Merkez Bağlar ilçesi Polis karakoluna giderek, başvuruda bulundu. Birbirlerinden şikayetçi olduklarını bildirmelerin ardından polis merkezinden çıkan M.M.A ile Ş.K'nın  tartışması burada da devam etti.

SİLAH, TAŞ VE SOPA KULLANILDI

Tartışma büyümesiyle olay silahlı, taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü. Tarafların yakınlarının da katıldığı kavga bir anda meydan savışına döndü. Kavganın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, kavganın yaşandığı yerde toplanan ve kavgadan eden kalabalığı dağıtmak için havaya bir çok kez uyarı ateşi açtı.

POLİS GÜÇLÜKLE AYIRABİLDİ

Silah, taş ve sopa'dan dolayı yaralanan 12 kişi, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere sevik edildi. Yaralılar tedavi altına alınırken, hastanelerin acil servisleride de ikinci bir olayın yaşanmaması için, güvenlik önlemleri artırıldı. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatan polis ekipleri kavgaya karışan bazı şüphelileri gözaltına aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler