İşsizlikle mücadele edeceğiz

Dar gelirli vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Diyarbakır’ın Bağlar Fatih Mahallesinden muhtar adayı olan Hikmet Demir, semtin en büyük probleminin işsiz gençler olduğunu belirterek, ilk işinin semtteki gençler için Sivil Toplum Örgütleri, Organize Sanayi Bölgelerini gezerek gençlere iş bulmak olduğunu söyledi.

İşsizlikle mücadele edeceğiz

Yaklaşık 15 bin Nüfusa sahip olan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi Muhtar Adayı Hikmet Demir, yıllara göre bakıldığında 2007-2008 yıllarında 30 binin üzerinde olan fatih mahallemizin nüfusu 2023 yılı nüfus sayımında 15 bine düşmüştür.

Bunun en büyük nedeni geçim sıkıntısı,ekonomik şartlar. Farklı illerde çocuklarına iş olanakları bulan vatandaşlarımız buradan göçüp gittiler. Genç kesimin yoğunlukta olduğu mahallemizde kıraathanelerimiz, sokaklarımız yılın 365 günü işsiz gençlerle dolmaktadır.’’ dedi.

İletişim Kuracağız

Muhtarlık görevinin önemli bir sorumluluk olduğunu anlatan Bağlar Fatih Mahallesi Muhtar Adayı Hikmet Demir, Öncelikle mahalle sakinlerimizin 7/24 ulaşabileceği bir iletişim ağı oluşturacağız.

Bu iletişim ağında personel ihtiyacı olan tüm işletmelerimizin duyurularını paylaşacağız. Vatandaşlarımızda sokaklarında karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları bizlere anında iletecek bizlerde yetkili tüm mercilere ileteceğiz.

Kötülüklerin En Büyük Sebebi

Genç nüfusun yoğunlukta olduğu doğup büyüdüğüm ve 47 yıldır yaşadığım fatih mahallemizde yaşayan tüm genç kardeşlerimin sorunlarını yakından biliyorum.

Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoymak ve bunlara yeltenmelerini engellemek için fatih mahallemizde doğup büyüyen ekibimizle elimizden gelen tüm çabayı harcayacağız. Tek derdimiz mahalle sakinlerimizin aile gelirlerini artırmak, daha huzurlu ve mutlu yaşamalarını sağlamaktır.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler