Görüş Bildir

İşte Diyarbakır'ın geçen 365 günü!

Diyarbakır'da siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, asayiş olaylarından kültür-sanat çalışmalarına kadar her kategoride tarihsel gelişmeler yaşandı.

İşte Diyarbakır'ın geçen 365 günü!

HABER MERKEZİ

Geride bırakılan 365 günlük zaman diliminde  yine siyasi tartışmalar ve gözaltılarla Diyarbakır adından söz ettirirken, ekonomiye, eğitimden sağlığa, asayiş olaylarından kültür-sanat çalışmalarına kadar her kategoride tarihsel gelişmeler yaşandı. Diyarbakır'da yaşanan ve haber sayfalarına taşınan veriler doğrultusunda meydana gelen yaklaşık 4 bin 977 trafik kazasında 30 kişi hayatını kaybederken 4 bin 271 kişi ise yaralandı. Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle 3 Eylül 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlayan evlat nöbeti 2021 yılında da devam etti. HDP'ye yönelik çok sayıda gözaltı operasyonu yapıldı. Siyasi partilerin Diyarbakır çalışmaları yoğunlaşırken, birçok parti de Diyarbakır'a çıkarma yaptı.

OCAK AYINDA NELER YAŞANDI?                    

Diyarbakır kadar kimi zaman Türkiye gündemini oluşturan  siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel, gelişmelerden bazıları şunlar..

DEVEGEÇİDİ KÖPRÜSÜ AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara ilişkin "Bu filmi 18 yıldır yüzlerce defa seyrettik, bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarına payandalık yaparken gördük." değerlendirmesinde bulundu.

1. KILIÇ ARSLAN MEZARI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafından yapılan kazı çalışmasında Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Kılıç Arslan ve kızı Saide Hatun'un mezarı bulundu.

SİLVAN BARAJI AÇILIŞI YAPILDI

Temeli 9 yıl önce atılan Silvan Barajının açılışı yapıldı. ​Silvan Barajı’nın gövde dolgusu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı törende Diyarbakır’ın verimli topraklarını suyla buluşturacak Başlar ve Ergani Barajları ile Ergani ilçesinin 2045 yılına kadar su sorunuyla karşılaşmasına mâni olacak Ergani içme suyu arıtma tesisi de hizmete alındı.

TOPLU TAŞIMAYA ZAM YAPILDI

Diyarbakır merkez şehir içi toplu taşıma ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapılarak 2 Lira olan tam yolcu ücreti 2,5 TL’ye yükseltildi.

ŞUBAT AYINDA YAŞANANLAR

Diyarbakır surlarının çevresindeki bağımsız yapılar kamulaştırıldı. ​Diyarbakır'ın tarihi surlarına yönelik temizlik ve restorasyon çalışmaları kapsamında, 2020 yılında başlatılan birinci ve ikinci etap kamulaştırma çalışmalarıyla sur çevresinde bulunan bağımsız yapıların yıkım faaliyetleri devam ediyor.

DİYARBAKIR'IN NÜFUS ARTIŞI

TUİK, Diyarbakır nüfusunun yüzde 15,3'lük artış hızıyla 27 bin arttığını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'de nüfus artış hızı düşerken 2019 yılında 1 milyon 756 bin 353 kişi olan Diyarbakır nüfusunun, yüzde 15,3'lük artış hızıyla 27 bin 68 kişi artarak 1 milyon 783 bin 431 kişi olduğunu açıkladı.

YOLCU TAŞIMACILIĞI

Çevre il ve ilçeler arası yolcu taşımacılığına yeni düzenleme getirildi. Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Doğu İlçe Garajı, ihtiyaçları karşılamadığı ve kullanıma elverişsiz olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Uzun süredir doğu ilçelerine yolcu taşımacılığı yapan işletmeler, alınan karar doğrultusunda merkez Kayapınar ilçesindeki Batı İlçe Garajından hizmet vermeye başladı.

GARADA ÖLDÜRÜLEN ÇOCUK

Gara'da katledilenler arasında, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine katılan ailelerden Emine Kaya'nın oğlu polis memuru Vedat Kaya ile evlat nöbetine Siirt'ten katılım sağlayan anne Şirin Sungur'un oğlu Jandarma Er Süleyman Sungur yer alıyordu.

MART AYINDAKİ GELİŞMELER

90'lı yılları aratmayan uygulamayla aralarında AK Parti üyelerinin de bulunduğu 6 eve baskın düzenlendi.

AK PARTİ ÜYELERİ

​Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde "ihbar" olduğu gerekçesiyle gece 02.30 sıralarında aralarında AK Parti üyelerinin de bulunduğu 6 eve özel harekât polisi baskın düzenledi. PKK'ye yardım ve yataklık yaptıkları ihbarıyla evlere baskın düzenleyen polisin herkesin uykuda olduğu bir esnada koç başıyla kapıları kırması ve aile fertlerine yönelik hakaretleri büyük tepki çekti.

DRK YAYINI BAŞLADI

DRK TV yayın hayatına başladı. Kürtçe yayın yapacak Deng û Rengê Kurdan TV (DRK TV), Youtube kanalı üzerinden Kürt halkının yaşamını ve kültürel zenginliklerini takipçileri ile paylaşacak.

16 Mart 1988'de Saddam Hüseyin tarafından Irak'ın Halepçe kentinde yaptığı katliamın 33'üncü yıl dönümünü yayına başlama tarihi olarak belirleyen DRK TV, Kürdistan bölgesinin yaşam koşullarını, coğrafi güzelliklerini ve Kürtçe dil eğitimi alanlarında yayın yapacak.

SANCAR HAKKINDA SORUŞTURMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar hakkında Nevruz kutlaması sırasında yaptığı konuşması nedeniyle soruşturma başlattı.

HDP'Lİ YILDIRIM VEFAT ETTİ

Beyin kanaması geçiren HDP eski Milletvekili Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ​Prof. Dr. Kadri Yıldırım, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

RİNG SİSTEMİNE BÜYÜK TEPKİ

Ulaşım alanında hayata geçirilen ring sistemi tepkiyle karşılandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımada yapılan yeni düzenlemeyle birlikte bazı noktalara getirilen ring sistemine tepki gösteren Diyarbakırlılar, bu yeni taşıma sisteminin kaldırılıp eski uygulamanın geri gelmesini istedi.

İNSANLIĞIN ŞİFASI ETKİNLİĞİ

Peygamber Sevdalıları mevlid etkinliğini salgındaki artış nedeniyle iptal etti. ​​Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da 11 Nisan Pazar günü "İnsanlığın Şifası Peygamber Sevdası" temasıyla düzenlemeyi planladıkları açık hava etkinliğini salgındaki artış nedeniyle iptal ettiklerini açıkladı.

TARIM FUARI AÇILIŞI YAPILDI

​Diyarbakır'da düzenlenen Tarım Fuarı'nın açılışına katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bölgede yapılan ve yapılması planlanan projelere ilişkin açıklamalarda bulunarak Diyarbakır'da bir milyon 150 bin dekar arazinin daha sulamaya açılacağını söyledi.

NEVRUZ KUTLAMALARI YAPILDI

“Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz, Diyarbakır’da önceki yıllarda olduğu gibi Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’nda kutlandı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması ile HDP'ye yönelik operasyonlar, protesto edildi.

NİSAN AYINDA OLUP-BİTENLER

Ashab-ı Kehf mağarası ziyarete açıldı.  Lice'ye bağlı Duru Mahallesi'nde bulunan Ashab-ı Kehf mağarasının bulunduğu alanın inanç turizme kazandırılması, vatandaşların alanı ziyaretlerinde mağaraya rahatlıkla çıkabilmesi ve bölgede ibadetlerini rahatlıkla yapabilmesi için proje hazırladı.

Proje kapsamında, 290 metrekare alanda yapılan mescit ve abdesthanenin temel, kolon ve döşemeleri tamamlayıp çatı yapımına başlandı.

KÜPELİ KAPI AÇILDI

2015 yılında kapatılan "Küpeli Kapı" tekrar geçişlere açıldı. Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan, 2015'te UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen Diyarbakır Surları'ndaki tarihi "Küpeli Kapı" uzun bir aradan sonra tekrar yaya geçişine açıldı.

MAYIS'DAKİ OLAYLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleriyle Vahdettin Köşkü'nde iftar yemeğinde bir araya geldi.

HAVAALANI ULAŞIMA KAPANDI

Diyarbakır Havalimanında uçuşlara bir ay ara verildi. Diyarbakır Havalimanında yapılacak olan bakım-onarım nedeniyle 24 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında uçuşlar yapılamayacağı açıklandı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, "Diyarbakır Kudüs'e Sahip Çık" sloganıyla kitlesel basın açıklamaları düzenledi Diyarbakır'da HÜDA PAR İl başkanlığı öncülüğünde Kudüs için düzenlenen kitlesel basın açıklamasına  katılan binlerce kişi cemaatle yatsı namazını kıldıktan sonra siyonist terör şebekesi tarafından şehid edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazının ardından İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Remzi Uçar'ın okuduğu duayla Kudüs için eller semaya açıldı.

DİYARBAKIR'DA PETROL BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece son bir ayda üç yeni kuyuda petrol keşfettik. Diyarbakır'da bulunan Akoba-1 ve Yenişehir-1 kuyularıyla Kırklareli'ndeki Misinli-2 kuyularımızda günlük üretimimize 6 bin 800 varil ilave sağladık. Türkiye Petrollerinin 2021 yılı yurt içi günlük üretim ortalaması, son üç keşfimizle birlikte 61 bin varilin üzerine çıkmıştır." bilgisini verdi.

DİLAVER KÖPRÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Çınar ilçesi sınırları içerisinde yer alan, Karacadağ ve Metina bölgesine ulaşımı sağlayan tarihi Dilaver (Piraxanê) köprüsü araç trafiğine tamamen kapatıldı. 16'ncı yüzyıla ait bir Osmanlı eseri olduğu tahmin edilen köprü, 2018 yılında alınan kararla ağır tonajlı araçların geçişine yasaklanmıştı.

KARPUZ HEYKELLERİNE TEPKİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından paylaşılan havalimanı yolu kavşağına konan heykellere ait görseller, sosyal medyada hem tepki çekti, hem alay konusu oldu.

HAZİRAN AYINDA YAŞANANLAR

Bazı kaynaklara göre Ertuğrul Gazi torunlarından Zeynep Hatun, kimi kaynaklarda da Artuklu’lardan Necmettin Alpi’nin kızı Zübeyde Hatun tarafından inşa edildiği tahmin edilen Selçuklu mimarisi tarzında olan ve ''Türkiye Kültür Mirasları'' listesinde kayıtlı bulunan Hatuniye Medresesi, gençlerin faydalanacağı bilgi evine dönüştürülüyor.

HAVA ULAŞIMI BAŞLADI

Milli Savunma ve Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda artan sivil ve askerî uçuşlar nedeniyle meydana gelen bozulmaların onarımı için 24 Mayıs 'da tüm uçuşlara kapatılan ana pistteki çalışmalar, planladığı gibi 30 günde bitirildi.

FİSKAYA ŞELALESİ

​Kentin tarih ve turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Fiskaya Şelalesi yeniden akması sağlandı.

TEMMUZ'DA OLUP-BİTENLER

Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketi Diyarbakırlıların ziyaretine açıldı. ​​Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’nın işbirliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul'da verilen Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırı bugün Diyarbakır'a geldi.

KURŞUNLU CAMİ İBADETE AÇILDI

​Yapımı tamamlanan projelerin açılış töreni için geldiği Diyarbakır'da Cuma namazını, HDP/PKK'nin çukur siyasetinde tahrip olan ve restorasyon sonrası yeniden ibadete açılan tarihi Kurşunlu Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurşunlu Camii'nde kıldığı Cuma namazının ardından, "Bugün, gazi camimizde cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz." açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Diyarbakır'daki temasları kapsamında, HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Erdoğan, burada, "Malum 25 kadar evladımız anne babalarıyla buluştu. İstiyoruz ki diğerleri de anneleriyle, babalarıyla buluşsun." dedi.

- Erdoğan, valilik önünde gerçekleştirilen, "Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılarak vatandaşlara hitap etti.

"KCK, PKK, PYD, HDP'siyle hep birlikte benim Kürt kardeşlerimin iliğini sömüren bu çete, son bin yıldır bu bölgenin, bu halkın başına gelmiş en büyük musibettir." değerlendirmesini yapan Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltacaklarını ve kültür merkezi olarak hizmete sunacaklarını belirtti.

Diyarbakır'da atılan "Biji Serok Erdoğan" sloganları Cumhur İttifakı'nda kriz yarattı. MHP, Diyarbakır'da Gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik Serok Ahmet sloganlarına tepki göstermişti.

AĞUSTOS AYINDAKİ OLAYLAR

Dicle Üniversitesinde Kürtçe tez yazılmasının önündeki engel kalktı

KÜRTÇE TEZ ENGELİ KALKTI

​Dicle Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği değişikliğiyle fakültelerde 4 yıllık eğitim verilen dillerde lisans üstü tez yazılmasının önünü açarak lisans üstünde Kürtçe tez yazılmasının önündeki engeli kaldırmış oldu.

Son yıllarda üniversite aleyhine gündem olan ve TBMM'de ve Diyarbakır kamuoyunda defalarca tartışma konusu olan “Kürtçe ve Zazaca tez yazılamaması” sorunu bu yönetmelik ile çözüme kavuşturulmuş oldu. Yönetmelikteki diğer koşullar da sağlandığı takdirde Türkçe'nin dışında diğer dillerde de artık tez yazılabilecek.

ŞEHİR HASTANESİ İHALESİ

​Geçtiğimiz yıl arsa tahsisi yapılan ve 2020 bütçesine alınan bin yataklı ve tam teşekküllü Diyarbakır Şehir Hastanesi ihalesi yapıldı.

EYLÜL AYINDAKİ OLAYLAR

​Diyarbakır'daki evlat nöbeti 3'üncü yılına girdi. Bundan tam 732 gün önce HDP Diyarbakır il binası önünde başlatılan evlat nöbetin 3'üncü yıl dönümü münasebetiyle Bakan ve Bakan Yardımcılarının da aralarında bulunduğu geniş katılımlı yürüyüş düzenlendi. Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır'daki HDP il binası önünde başlatılan evlat nöbeti bugün 2 yılını tamamlayarak 3'üncü yılına girmiş oldu.

YERELDE İTTİFAK KURDULAR

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi birlikte toplantılar yapmaya başladı. Diyarbakır'da AKP ve HDP dışında 3. bir ittifak da kuruldu.

DERS SAATİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

​Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı ile ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler neticesinde 40 dakikalık ders saati süresinin 30 dakikaya düşürülmesi kararı alındı. 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrencilerin salgından etkilenme oranını minimuma indirme amacıyla, sınıflarda en çok öğrenci yoğunluğunun gözlemlendiği Diyarbakır için ders saat süresinde kısıtlamaya gidildi.

HAFIZLIK EĞİTİMİ BİTİRENLER

Diyarbakır İl Müftülüğü bünyesinde hafızlık eğitimlerini tamamlayan 93 hafızın icazetleri için İslam'ın 5'inci Harem-i Şerifi olarak kabul edilen tarihi Ulu Camii'nde tören düzenlendi. Merkez Sur ilçesi tarihi Ulu Camii'nde düzenlenen icazet töreni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

20 YENİ OKUL İNŞAASI

Diyarbakır'da katıldığı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kentte mevcut yatırımlara ilaveten 20 tane ilkokul inşa edeceklerini söyledi.

HAYAT NAMAZLA GÜZELDİR

​Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali Diyarbakır'da gerçekleştirildi. Bir ay boyunca çocuklara verilen namaz, abdest, dua ve hadis eğitimi Diyarbakır merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman yerleşkesinde düzenlenen etkinlikle nihayete erdi.

OKUL YÖNETİCİLERİNE SORUŞTURMA

ÖSYM tarafından düzenlenen Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavından yeterli puan alıp sözlü mülakata giren Diyarbakır'daki 168 okul yöneticisi adayı güvenlik soruşturmalarıyla elendi.

EKİM AKINDAKİ OLAYLAR

6-8 Ekim vahşeti 7'nci yılında da unutulmadı

ACILARI DİNMEYEN OLAY

Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 6-8 Ekim saldırılarına ilişkin, "Yaşananlar, adına 'çözüm süreci' dedikleri yanlışlar silsilesinin bir sonucuydu." dedi.

HDP MİLLETVEKİLLERİ

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ile DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'e ait dokunulmazlık dosyaları, Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi.

GÜNEŞTEKİN’İN SERGİSİNE ELEŞTİRİ

Sanatçı Ahmet Güneştekin'in Diyarbakır'da açılan ve Halk TV yazarı İsmail Saymaz ile Ertuğrul Özkök'ün halay çekmesi nedeniyle çokça eleştirilen "Hafıza Odası" isimli sergisi, 15 gün erken sonlandırıldı. Güneştekin, tepki çeken görüntülerle ilgili “Takdir bekliyoruz” açıklaması yaptı.

DİYARBAKIR'DA GENÇLİK ŞÖLENİ

​HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından ilan edilen Gençlik Haftası dolayısıyla "Gençlik Kuşaklara Sığmaz" sloganıyla ilk kez düzenlenen "Gençlik Şöleni" startı Diyarbakır'da yapıldı.

KASIM AYINDAKİ OLAYLAR

Diyarbakırlı fikir adamı Sezai Karakoç vefat etti. Yazın ve düşün dünyasının en önemli isimlerinden şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç İstanbul'da vefat etti. Karakoç için Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi memleketi Diyarbakır’da da İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır tarafından tarihi Ulu Cami'de ikindi namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

BAĞLAR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruldu.

ARALIK AYINDAKİ OLAYLAR

Saadet Partisi, HÜDA PAR, DEVA, Gelecek, İYİ ve CHP Diyarbakır il başkanları kentte yaşanan sorunların çözümü için ortak basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasında ötekileştirici ayrımcı siyasi üslubun terk edilmesi ve yaşanan ekonomik tahribatın neticesinde faturalarını ödeyemeyen insanların elektrik ve doğalgazının kesilmemesi gerektiği belirtildi.

İKİNCİ KEZ ULAŞIMA ZAM

​Diyarbakır'da belediye otobüsü, minibüs, özel halk otobüslerine yüzde 35 oranında zam yapıldı. Dolar kurunda yaşanan dalgalanma, birçok sektörde olduğu gibi ulaşımı da etkiledi. Mazot ve benzin fiyatlarındaki artışlardan dolayı Diyarbakır Şoförler Odasının talebi üzerine şehir içi ulaşıma zam yapıldı.

Uygulanmaya başlayan zamlarla beraber şehir içi ulaşımda büyükşehir belediyesi otobüslerinde mevcutta 2 TL olan tam ücret 2,75 TL’ye, indirimli olan 1,25 TL ise 1.60 TL’ye; özel halk otobüsünde 2,25 TL olan tam ücret 3 TL’ye, indirimli olan 1,50 TL ise 2 TL’ye, mevcutta tam ücreti 2,5 TL olan minibüslerde ise 3,25 TL, indirimli 1,75 TL ise 2,25 TL oldu.

FAİZSİZ KONUS SİSTEMİ MAĞDURLARI

Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya gelen "Faizsiz Konut Edindirme Sistemi" olarak bilinen tasarruf finansman şirketleri mağdurları, basın açıklaması yaparak yetkililere seslendi.

Uzun zamandır şikayetlere konu olan "Faizsiz Konut Edindirme Sistemi" şirketlerinden birçoğunun 2 Temmuz’da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesi kararı, evim mağdurlarının sayısını ikiye katladı.

KAMUR ALAMAYANLAR

Kömür yardımından yaklaşık 3 yıldır faydalanamayan mahallelerin muhtarları yetkililere seslendi

İlçe kaymakamlıkları bünyesinde ihtiyaç sahibi ailelere verilen kömür yardımından yaklaşık 3 yıldır Diyarbakır Bağlar ilçe merkezinin faydalanamadığını belirten mahalle muhtarları, halkın mağdur olduğunu dile getirdi.

AİHM’İN DEMİRTAŞ KARARI AVRUPA KONSEYİ’NE TAŞINDI

Diyarbakır Barosu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararı, Avrupa Konseyi'ne taşıdı.

MİLLİ EĞİTİMDEKİ YOLSUZLUKLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca tüm il ve ilçelerde dağıtılan yardım kömürlerinin yaklaşık  3 yıldır Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde dağıtılmadığını ifade eden mahalle muhtarları yetkililere çağrıda bulundu

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, kentte eğitim alanında yaşanan bazı yolsuzlukları ve usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi