Görüş Bildir

İşte görüntü merkezi!

Sur'daki operasyonlarda PKK'lıların 'Görüntü İzleme Merkezi' ortaya çıkarıldı. Dün gün boyu silah sesleri susmazken, 2 asker yaralandı. TSK; 25 günlük operasyonda, 52 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

İşte görüntü merkezi!

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçlerinin Örgüt üyelerini etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçleri tarafından Sur'daki PKK'lı  militanların barındığı sokak ve evlerin çoğunun kontrol altına alındığı öğrenildi.  Kontrol altına alınan bir evin ise örgüt tarafından görüntü izleme merkezi olarak kullanıldığı belirtildi.

YASAK 22'İNCİ GÜNÜNDE

22 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin halen sürdürdüğü operasyonlarda  sokak ve evlerinin çoğunun kontrol altına alındığı öğrenildi. Kontrol altına alınan PKK'lıların barındığı evlerde yapılan aramalarda duvarların delinerek ateş mazgalları yapılması dikkat çekti. Diğer bir evde yapılan aramalarda ise kullanıma hazır RPG-7 mühimmatı ele geçirildi.

BOMBA TUZAKLARI ÇOK

Güvenlik güçleri diğer taraftan da örgüt üyeleri tarafından sokaklardaki kilit taşlarının altında döşenen El Yapımı Patlayıcı'ları (EYP) imha etme çalışmalarını sürdürüyor. Militanların bazı EYP tuzakladıkları sokakların gözetlenmesini engellemek amacıyla perdeleme yaptıkları fotoğraf karelerine yansıdı.

GÖRÜNTÜ MERKEZİ

Son olarak yine güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınan PKKlıların barındığı bir evin görüntü izleme merkezi olduğu anlaşıldı. Görüntü izleme merkezinde bazı sokaklara yerleştirilen kameraların izlenmesi için sistem kurulduğu ve bu sistem sayesinde güvenlik güçlerinin hareketlerini izlemeye çalıştıkları öğrenildi.

52 PKK'LI ETKİSİZ HALE GELDİ

Sokağa çıkma yasağı uygulamasının sürdüğü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaşan ve jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda 25 günde etkisiz hale getirilen örgüt militanı sayısı 52'ye ulaştı.

Operasyon bölgesinde sık sık meydana gelen patlama ve çatışma sesleri Yenişehir ilçesinden de duyuluyor. Havadan görüntü alınmasını engellemek amacıyla ateş yakması veya bazı binaları ateşe vermesi nedeniyle ilçeden zaman zaman duman yükseldiği görülüyor. Sivillerin zarar görmemesi için operasyonların titizlikle yürütüldüğü ilçeye giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanıyor.

2 ASKER YARALANDI

Akşam saatlerinde, PKK'lılar tuzakladıkları bir patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada şarapnel parçalarının isabet ettiği 2 uzman çavuş hafif yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sur'da havanın kararmasının ardında çatışmaların sürdüğü belirtilirken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi