İşte Patlamanın raporu!

Sanayi sitesindeki patlamanın itfaiye raporu: Yüksek basınç kaynaklı olabilir

İşte Patlamanın raporu!

3'üncü Sanayi Sitesi'ndeki oto tamir atölyesinde 5’i ağır 11 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili itfaiye raporunda sanayi tipi tüpün yüksek basınçtan dolayı patlamış olabileceği belirtildi. 5 iş yeri ile 16 aracın da hasar gördüğü patlamada yaralanan 5'i ağır 11 kişinini tedavisi sürüyor.

SANAYİDEKİ PATLAMA

Kayapınar ilçesindeki 3'üncü Sanayi Sitesi'nde önceki gün sabah saatlerinde bir oto tamir atölyesinde patlama meydana geldi. Olayda Ali Erdil, Emre Guger, Necati Guger, Muharrem Karaca, İhsan Toprak, Veysi Kahraman, Medet Dal, Baran Dal, Harun Uğurlu, Mustafa Esim ve Mahmut Taşka yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık, UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından kentteki hastanelere kaldırıldı. Patlamanın yaşandığı atölye kullanılamaz hale gelirken, 5 iş yeri ve 16 araçta da hasar oluştu.

PATLAMANIN RAPORU

Patlama ile ilgili soruşturma sürerken, Diyarbakır İtfaiye Daire Başkanlığı'nın da olay raporu tamamlandı. Raporda ilk belirlemelere göre, "Sanayi tipi tüpün yüksek basınçtan dolayı patlamış olabileceği kanaatine varılmıştır" ifadelerine yer verildi. Hastanelerde tedavi gören yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz