İşte Ramazan Vicdansızları

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, "Kaçakçılık ile Mücadele ve Hayvan Sağlığı Kanunu" kapsamında yol kontrol ve adli arama faaliyetleri gerçekleştirildi.

İşte Ramazan Vicdansızları

Bismil ilçesi Sinan Jandarma Karakolu mevkisinde durdurulan bir araçta yapılan aramada, kaynağı ve menşei beli olmayan 1 ton küçük ve büyükbaş hayvan sakatatı ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişiye idari para cezası uygulandı.

Diyarbakır'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, insan sağlığını tehlikiye sokacak, kaynağı belli olmayan 1 ton hayvansal ürün ele geçirildi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bismil İlçesi'nde jandarma ekiplerinin düzenlediği yol kontrol uygulamasında, durdurulan bir araçta yapılan aramada, kaynağı belli olmayan 1 ton hayvansal ürün ele geçirildiği belirtilerek, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Bismil İlçesi Sinan Jandarma Karakol Komutanlığı'nca, kaçakçılık ile mücadele ve Hayvan Sağlığı Kanunu kapsamında yol kontrol ve adli arama faaliyetleri icra edilmektedir.

VATANDAŞA SATACAKLARDI

İcra edilen yol arama ve kontrol faaliyetlerinde lokanta ve restoranlara satılmak amacıyla Batman ilinden Diyarbakır iline götürülmeye çalışılan bir araç içerisinde yaklaşık 1000 kilo menşeyi ve kaynağı belli olmayan hayvansal ürün, küçük ve büyükbaş hayvan sakatatı ele geçirilmiştir. Tüketilmesi durumunda insan sağlığını önemli derecede tehlikeye sokacak bu ürünler, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine imha edilmek üzere teslim edilmiş olup, bu ürünleri taşıyan 1 şüpheli hakkında ise idari para cezası kesilerek hakkında yasal işlem başlatılmıştır" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz