Görüş Bildir

İşte Sur'un Yıkım Hali!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerin tuzakladığı bombaların infilak etmesi sonucu vatandaşların evlerine verilen zararlar, 126 gün sonra çekilen fotoğraflarla ortaya çıktı. Evlerin delinerek geçiş yapmak için kullanıldığı ilçede, vatandaşların ziynet eşyalarının ise teröristler tarafından çalındığı öğrenildi.

İşte Sur'un Yıkım Hali!

Merkez Sur ilçesinde teröristlerin açtığı hendek ve kurduğu barikatlara yönelik başlatılan operasyonlar 103’ncü gününde sona ererken kısmen süren sokağa çıkma yasağı ise 126’nci gününe girdi. 11 mahallede teröristler tarafından evlerin duvarlarının delinerek geçiş için kullandığı ve tuzaklamalı bombalar yaptığı güvenlik güçleri tarafından tespit edilmişti.

YAŞANAN ÇATIŞMALARIN İZLERİ

Yoğun çatışmalar sonrası teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi sonucu birçok vatandaşın evi kullanılamaz hale geldi. Kısmen olarak yasağın kaldırıldığı ilçenin fotoğrafları ise 126 gün sonra durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne serdi. Çatışmaların şiddetini anlatan fotoğraflardaki evlerin ise kullanılmadığı görüldü.

İlçede, güvenlik güçleri tarafından arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi