İşte Tarihi Zafer!

HDP Türkiye genelinde "oy patlaması" yaptı, Güneydoğu'da ise AK Partiyi hezimete uğrattı. Diyarbakır'da 11 milletvekilinden 10'ü alarak, tarih yazdı.

İşte Tarihi Zafer!

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

İdris Balüken

Nursel Aydoğan

Nimetullah Erdoğmuş

Feleknas Uca

Altan Tan

Ziya Pir

İmam Taşçıer

Sibel Yiğitalp

Edip Berk

AK Parti

Cevdet Yılmaz

HDP Türkiye genelinde "oy patlaması" yaptı, Güneydoğu'da ise AK Partiyi hezimete uğrattı. Diyarbakır'da 11 milletvekilinden 10'ü alarak, tarih yazdı.

GENEL seçimlerde gelen resmi olmayan sonuçlara göre HDP'nin yüzde 12'lik seçim barajının üzerinde görülmesi Diyarbakır'da büyük sevinç yarattı. Diyarbakırlılar, araçları ile birlikte kentin ana caddelerinde tur atarak kutlama yaparken, bazı mahallelerden ise silah seslerinin yükseldiği duyuldı.

Diyarbakır'da HDP'nin yüzde 10'lik seçim barajını ilk gelen ve resmi olmayan sonuçlara göre aştığının bildirilmesi üzerine partililer, sokaklara çıktı. Kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde toplanan partililer kutlamalar yaptı. Kentin genelinde de sokaklara çıkanlar araçları ile ana caddeler üzerinde turlar atmaya başladı. "Bizler HDP, bizler meclisi' ile Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Havai fişeklerin de atıldığı kutlamalara katılanların bazıları ise ellerinde Irak Kürdistan Bölgesi'nde kullanılan Kürdistan bayrakları taşıdı. Diyarbakır'da kutlamalar devam ederken, kent merkezinde toplananların sayısı her geçen zaman arttarken, uzun araç konvoyları oluştu.

DEMİRTAŞ SANDIK BAŞKANLARINI UYARDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal paylaşım sitesinden sandık görevlilerine sandıkları terk etmeyin uyarısında bulundu. Demirtaş, "Lütfen hiç bir arkadaşımız görev yerini terk etmesin. Kutlamalar için sokağa çıkılmasın. Sevinmeyi hepiniz hak ediyorsunuz ama henüz değil" dedi.

ÖNDER 80 MİLLETVEKİLİ

HDP'li Önder: Şu an itibariyle 80 milletvekili gibi bir sayı ile Meclis'e girmenin eşiğinde bulunuyoruz HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder kesin olmayan seçim sonuçlarına ilişkin, "Şu an itibariyle 80 milletvekili gibi bir sayı ile Meclis'e girmenin eşiğinde bulunuyoruz. Bu sonuçlar hoyratlığa karşı demokrasinin, zulme karşı özgürlüğün, şımarıklığa karşı tevazuun, savaşa karşı barışın zaferidir. Bütün Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun" dedi. Önder, "Bütün yurttaşlarımızdan iki ricamız var. Birincisi partimiz bugün kesinlikle kutlama yapmayacak. Sonucu provoke etmek isteyenlerin eline herhangi bir mazeret vermemiz gerekiyor. Diğer ricamız, il, ilçe seçim kurullarını son sonuç açıklanana kadar hiçbir görevlimizin terk etmemesi gerçeğidir. Bizim aldığımız oyda bize emanet edilen oylar olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz. Hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Sağ olsunlar var olsunlar" diye konuştu.

'SAHTE OY' İDDİASI GERGİNLİĞİ

Diyarbakır İl Seçim Kurulu'na getirilen bir torbada 'sahte oy' olduğu iddiası gerginliğe neden oldu.

İddiaya göre, İl Seçim Kurulu'na oyları teslim etmek üzere gelen bir görevlinin elindeki torba ile birlikte bir poşeti gören HDP'liler görevlinin üzerine yürüdü. Polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, kısa sürede bölgeye çok sayıda partili toplandı. Toplanan grup sloganlar atarak sandık görevlisinin İl Seçim Kurulu'na girmemesi için etrafında etten duvar ördü. Bir süre polis ekipleri ile toplanan grup arasında devam eden gerginlik, görevlinin torbadaki oy dağılımını göstermesi ile sona erdi. Görevlinin gösterdiği oy dağılımında HDP'nin açık ara farkla önde olması gerginliği bitirdi. Polis ekipleri tarafından sandık görevlisi İl Seçim Kurulu'na götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler