Görüş Bildir

İşte Yüzleri Maskeliler!

Demirtaş'ın, PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine "yürüyüş" çağrısının karşılık bulmadığı Diyarbakır'da önceki gün küçük grupların düzenlediği izinsiz gösteriler MOBESE kameralarına yansıdı.

İşte Yüzleri Maskeliler!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine "yürüyüş" çağrısının karşılık bulmadığı Diyarbakır'da dün az sayıda grupların düzenlediği izinsiz gösteriler MOBESE kameralarına yansıdı.

MOBESE kameralarınca kayıt edilen görüntülerde, dün merkez Yenişehir, Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerinde toplanan yüzü maskeli grupların polis ekiplerine taş, molotofkokteyli, havai fişek, el yapımı patlayıcı ve ses bombalarıyla saldırı anları yer aldı.

Görüntülerde, güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen gösterilerini sürdüren gruplara, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale görülüyor. 

YÜZLERİ MASKELİLER

Öte yandan, çıkan olaylardan dolayı kentte biriken çöplerin temizlendiği görüldü. Olaylarda iş yerlerinin camları kırılan esnaf da dükkanlarını temizledi.

Demirtaş'ın, Sur'daki operasyonların sona ermesi ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerekçesiyle halka, Sur ilçesine bulundukları yerlerden yürümeleri yönündeki çağrısına vatandaşlar dün ilgi göstermemişti. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı kentte, vatandaşlar günlük yaşamlarını olağan akışında sürdürmüş, esnaf iş yerini kapatmamıştı.

Kentin bazı bölgelerinde toplanan az sayıdaki gruplara polis araçlarından "yürüyüşün izinsiz olduğu ve dağılmaları gerektiği" yönünde anonslar yapılmış, uyarıları dikkate almayarak yürümek isteyen gruplara güvenlik güçlerince müdahale edilmişti.

34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Az sayıda kişinin katıldığı izinsiz gösteriler sırasında, il genelinde aramalar yapıldığı, 35 adet el yapımı bombanın ele geçirildiği, olaylarla ilgili de 34 kişinin gözaltına alındığı belirtilen valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Ayrıca Sur bölgesinde mahsur kaldığı iddia edilen sivillerin bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilmesi ile ilgili olarak birçok kez güvenlik koridoru oluşturulmuş ve her türlü gayret gösterilmiştir. Güvenlik birimlerimizce bölgedeki sivillerin tahliyesi ve bölücü terör örgütü mensuplarının teslim olmasına yönelik duyurulara her gün devam edilmektedir. Bu çerçevede valiliğimiz gerek bölge milletvekilleri, gerek STK temsilcileri gerekse de bu konuda duyarlı özel ve tüzel kişiler ile her türlü diyalog ve işbirliğine açık olup bu konudaki çalışmalar gayretli bir şekilde devam ettirilmektedir. Kanunsuz eylem çağrıları sonucu düzenlenen ve az sayıda katılımın gerçekleştiği izinsiz yürüyüş ile ilgili olarak ilimiz genelinde yapılan aramalarda; 35 adet el yapımı bomba, 25 adet molotof bombası, 16 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. Ayrıca aynı yürüyüşte vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk ederek kamu düzenini bozmaya çalışan ve güvenlik birimlerimize saldıran 34 şahıs gözaltına alınmıştır. İlimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi