İstimlak edilen konutlar yıkıldı

Çevre yolu yapılması yönünde yıllar önce istimlak edilen ancak tahliye edilemeyen 13 ev ve işyerinin dün itibariyle, gerginlik içerisinde yıkımına başlandı. Yıkım esnasında konut sahipleri tepki gösterdi.

İstimlak edilen konutlar yıkıldı

Remzi ETİĞ

DİYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde, yol yapımı için yıllar önce istimlak edilerek, ödemeleri yapılan ancak tahliye edilemeyen konut ve işyerlerinin dün yıkımına başlandı. Gerginliğin hakim olduğu yıkımda, güvenlik önlemlerinin yoğunluğu dikkat çekti.

İSTİMLAK EDİLEN KONUTLAR

Merkez Yenişehir İlçesi Fabrika Mahallesi’ndeki Mir Celadet Bulvarı üzerinde bulunan ve yıllar önce yol yapımı için kamulaştırılarak ödemeleri dahi yapılan, ancak semt sakinlerinin direnci yüzünden yıkımı gerçekleştirilemeyen, 5 işyeri ile 13 evin dün, yıkımına başlandı.

Evlerin tahliye tebliğine rağmen bazı konut sahipleri, karşı çıkarak, direnç gösterdi.  Yıkımın başladığı bölgede polis ve zabıta ekipleri olağanüstü güvenlik önlemleri alırken,  mahalleye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Semt sakinlerinden bazı kişiler, yıkıma olmak için, direnç gösterdi.  Ev sahipleri, mülklerine biçilen bedellerin düşük olduğunu belirterek, kış ortasında mağdur edildiklerini söyledi. 

Mahallelilerden Abdurrahim Kurt, yıkıma tepki gösterirken, “2 engelli çocuğum var, ben şimdi nereye gideyim? Seçim zamanı gelince oy istemeyi biliyorlar.  Burada 25 tane ev var, bu kışın ortasında nereye gideceğiz?" diye sordu. 

'EV VERSİNLER ÇIKALIM'

Yaklaşık 3 yıldır evlerinin yıkılmasının istenildiğini söyleyen Besra Kaçmaz, "100 bin lira para vereceklermiş. Hepimizin evini yıkıyorlar, bu karda kışta nereye gidelim? Asgari ücretle biz nasıl geçinelim? Para da istemiyoruz. Belediye bize hakkımızı versin, ev versin ki biz de çıkalım" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz