İtalyan turistin Sur kamuflajı

Diyarbakır'da fotoğraf çeken turist incelendikten sonra bırakıldı

İtalyan turistin Sur kamuflajı

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'ndeki polis güvenlik bölgesine girip fotoğraf çekmek isteyen İtalyan kadın turist, polislerin dikkatini çekti. Polis, kimlik kontrolü yaptığı turisti daha sonra herhangi bir işlem yapmadan bıraktı.

BAŞINDA EŞARP BULUNAN TURİST

Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı nedeniyle Dağkapı Meydanı'nda bariyerlerle güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, fotoğraf çekmeye çalışan ve başında eşarp bulunan bir kadından şüphelenip kimlik kontrolü yaptı. Kontrolden kadının İtalyan bir turist olduğu ve kente gezmek geldiği belirlendi. İtalyan turist, fotoğrafa meraklı olduğunu ve bu yüzden fotoğraf çekmek istediğini belirterek Türkiye'nin ardından İran'a gideceğini söyledi. Polis, kimlik kontrolü yaptığı turisti serbest bıraktı.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililer, bazı internet sitelerinde yer alan 'Kara çarşaf giyerek Sur'a girmeye çalışan kadın gözaltına alındı' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Her hangi bir gözaltı olmadığını belirten yetkililer, fotoğraf çekmek isteyen kadına kimlik kontrol yapıldığını ve İtalyan uyruklu olduğunun belirlendikten sonra şüpheli bir durumu bulunmadığı için orada serbest bırakıldığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler