Kaçacak delik ararsınız!

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır’da 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi birilerinin vatandaşları sokağa, isyan çıkarmaya çağırdığını belirterek, “Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız. 15 Temmuz’da gördünüz vatandaş sokağa inince ne olduğunu. Şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorsunuz, doğru Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrakla iner. Terör örgütüne dersini vermek için iner” dedi.

Kaçacak delik ararsınız!

Başbakan Binali Yıldırım, toplu temel atma töreninde Diyarbakır Valiliği önünde toplanan kalabalığa seslendi. Konuşmasına Diyarbakırlılar ve ilçelerine selam göndererek başlayan Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır’ın Peygamberimizin mübarek simasını görmüş, ona yoldaşlık yapmış 41 sahabeye de ev sahipliği yaptığını söyledi. Yıldırım, bu güzel şehirde yatan peygamberleri, sahabeleri rahmetle yad ettiğini belirterek, “Allah bizi onların yollarından ayırmasın. Kardeşlik şehrinin bu güzel insanlarını yürekten selamlıyorum” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN BÜTÜN FARKLILIKLARINI ZENGİNLİK OLARAK GÖRDÜK”

Hiçbir zaman ayrım yapmadıklarını dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, milletin farklılığını, renkliliğini sürekli olarak zenginlik olarak gördüklerini dile getirdi. Yıldırım, “AK Parti olarak 14 yıl boyunca milletimizin refahı için, mutluluğu için durmadan duraksamadan çalıştık, ülkemizin her köşesinde çocuklarımızın güvenle, huzurla, umutla gelecek hayallerini gerçekleşmesini sağladık, memleketin her köşesinde ekmeğimizi bölüşmeye ve büyütmeye gayret etik. Milletimizin bütün renklerini, farklılıklarını zenginlik olarak gördük. Şundan emin olun ki biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına, milletimizin birliğini bozmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Diyarbakır’da bizim tek bir sorunumuz var, o da sizlerin huzurunu sağlamak, güvenliğini sağlamak, refahını arttırmaktır. Sahabeler şehri Diyarbakır’ın peygamber aşkını biliyoruz. Veda hutbesinde nasıl ki Peygamberimiz ırkçılığı, ayrımcılığı ayak altına aldığını söylediyse biz de ayrımcılığı reddediyorz ve diyoruz ki ölümüne kadar kardeşlik, ölümüne kadar birlik beraberlik. Tarih boyunca hiçbir güç bizi birbirimizden ayırmadı. Akidemiz bir, kıblemiz bir, biz dünya ahiret kardeşiyiz” dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZİN ARASINA NİFAK TOHUMU GİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Konuşmasında sürekli olarak birlik ve beraberlik mesajları veren Başbakan Binali Yıldırım, ülkedeki kardeşliğin arasına nifak tohumu sokmaya çalışanlara fırsat verilmeyeceğini söyledi. Başbakan Yıldırım, “Değerli kardeşlerim Yenikapı ruhunu diri tutacağız, kardeşliğimizi birlik ve berberliğimizi daha da güçlendireceğiz. 15 Temmuz’da olduğu gibi birbirimize sıkı sıkı sarılacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Kardeşliğimizin arasına nifak tohumunu girmesine izin vermeyeceğiz, saflarımızı daha da sıklaştıracağız. Birlikte üreteceğiz, adaletle paylaşacağız. Ülkemizin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine her tarafı inşa edeceğiz, imar edeceğiz. 79 milyon insanı kardeş bildik kucak açtık. Yolları böleceğiz, Türkiye’yi birleştireceğiz, yolları böleriz ama Türkiye’nin bölünmesine asla izin vermeyiz” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KÖKLERİNİ KAZACAĞIZ”

Bölgeye yatırım gelmesini istemeyen terör örgütleriyle çok ciddi bir şekilde mücadelelerini sürdüreceklerini ve terör örgütlerine rağmen yatırımları bölgeye akıtacaklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, açıklamaların şöyle sürdürdü:

“Terör örgütünün kökünü kazmamız lazım önce bunu yapacağız. Çünkü yatırımcı geliyor fakat fabrikası yakılıyor, iş makinesi yakılıyor, çekip gidiyor, kim kaybediyor, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Hakkari, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Van, Ağrı kaybediyor. Benim Kürt kardeşim kaybediyor. Bölücü terör örgütü PKK ne diyor ‘biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz’ diyor, öyle mi, PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok, sorun nedir biliyor musunuz? Kürtlerin PKK sorunu var, bu sorunu da evelallah el birliği ile ortadan kaldıracağız. Geleceğimizi bu alçak terör örgütünün karatmasına izin vermeyeceğiz.”

“VATANDAŞ SOKAĞA İNERSE KAÇACAK DELİK ARARSINIZ”

HDP’lilerin vatandaşları sokağa çıkarmak için çağrılar yaptığını belirten Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz’da vatandaşların nasıl sokağa çıktığını hatırlattı. Başbakan Yıldırım, vatandaş sokağa çıkarsa bunların kaçacak delik arayacağını söyleyerek, “Diyarbakır’da 6-7 Ekim olaylarında 53 masum kanına girenlerin kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Akılları başlarına gelmemiş şimdi yine vatandaşları sokağa, isyana çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız. 15 Temmuz’da gördünüz vatandaş sokağa inince ne olduğunu. Şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorsunuz, doğru Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrakla iner. Terör örgütüne dersini vermek için iner” ifadelerini kullandı.

 “BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ”

Konuşmasında terör örgütlerine destek veren belediyelere tepki göstererek devam eden Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Buradaki bazı belediyeler seçildikten sonra sizin verdiğiniz paraları, devletin gönderdiği kaynağı yol için, park için, sosyal faaliyetler için, belediyecilik işlemleri için harcaması gerekirken dağa gönderdiler. İşte o paraları dağa gönderenlerin burunlarından fitil fitil getireceğiz hesabın soracağız. Ama kim düzgün çalıştıysa parları dağa göndermediyse onların da endişe etmesine hiç gerek yok, onların başımız üzerinde yeri var. Bizim işimiz yanlış yapanlarla bizim işimiz teröre taşeronluk yapanlarladır”.

Kaynak: Diyarbakır Söz