Kaçarlarken Enselendiler

Nusaybin'den Kamışlı'ya kaçmaya çalışan 2'si üst düzey 18 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Kaçarlarken Enselendiler

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün akşam Suriye tarafındaki Kamışlı'ya kaçmaya çalıştıkları tespit edilen 2'si üst düzey 18 PKK'lı düzenlenen operasyon etkisiz hale getirildi.  Türkiye Savaş uçaklarının geçen Aralık ayında Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatında PKK'nın üst düzey yöneticisi ile İçişleri Bakanlığı'nın 'Turuncu' liste ile aradığı bir örgüt mensubunun da bulunduğu 4 militanın öldüğü, 4 ay sonra açıklandı.

SURİYE'YE GEÇMEK İSTERKEN

Önceki akşam saatlerinde Nusaybin'den Suriye tarafındaki Kamışlı'ya kaçmaya çalışan PKK'lı grup tespit edildi. Güvenlik güçleri, tespit edilen PKK'lı grubu etkisiz hale getirmek için operasyon düzenlendi. Mezarlık bölgesinde çıkan çatışmada 2'si üst düzey 18 PKK'lı düzenlenen operasyon etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY MİLİTANI

Operasyon sonrası bölgede yapılan aramada 2'si üst düzey PKK'lı teröristlere ait  2 adet M-16 piyade tüfeği ile  2  glock marka tabanca ve diğer PKK'lı teröristlere ait 15 kaleşnikof, 3 adet RPG-7 roketatar, thermal özellikli gece görüş dürbünleri ile silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

YAKIN, PATLATIN ÖYLE ÇIKIN

PKK'lı Cemil Bayık'ın dana önceki telsiz konuşmalarında  "Örgütteki çözülmeyi telsiz konuşmalarıyla ifşa etmeyin. Kahramanca direnişe devam ettiğiniz görüntüsünü verin ve sık sık dile getirin; bize yakın medya organlarıyla  paylaşın. Telsizleri nadir kullanmaya gayret edin. Arkanızda yaralı bırakmayın, her şeyi dökülüyorlar, susturun. Tecrübe kazanmış, güvendiğiniz YPS'lileri yanınızda kırsal götürün. İhanet eden halkla ilişki kurmayın, yakaladıklarınızı cezalandırarak bölgeyi terk edin. Yakın, patlatın ve binalardan öyle çıkın. Vakit bulamadığınızda da kazdığınız tüneller dahil her şeyi tuzaklayın" ifadelerini kullanmıştı.

PKK'DA ÇÖZÜLME HIZLANDI

Cemil Bayık'ın, il ve ilçelerdeki örgüt üyelerine kırsala çekilme, il ve ilçeleri de YPS'ye bırakmaları yönünde telsizden verdiği talimatın ardından örgütteki çözülme hızlandı.

Dağ kadrosundaki örgüt mensuplarının bu tutumunun, YPS'li teröristler arasında ciddi sorunlara yol açtığını belirten güvenlik güçleri, Cemil Bayık'ın telsizdeki talimatlarından sonra, YPS'li teröristlerin, "Bizi üvey çocuklar olarak görüyorlar. Bizi yem olarak görüyorlar" değerlendirmeleri ve teslim olmaya yönelik ifadelerinin telsiz konuşmalarına yansıdığını kaydetti.

SİS BOMBALARI KULLANIYOR

Gündüz operasyonlar sürerken Nusaybin tarafından yükselen yoğun dumanın, PKK'lıların çatışmalar esnasında yer değiştirmek ve güvenlik güçlerini yanıltmak maksadıyla kullandığı sis bombalarından kaynaklandığı belirtildi.

SINIR ÖTESİ HAVA HAREKATI

PKK çizgisinde yayın yapan internet sitelerinde yeralan açıklamalara göre, Aralık 2015 tarihinde Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'ta örgüt denetiminde bulunan kamplara düzenlediği hava operasyonunda Vedat Yoldaş, Muhtesim Özdoğan, Adem Atis ve Cahit Yüksel adlı örgüt mensuplarının öldüğü belirtildi.

PKK'nın isimlerini açıkladığı 4 kişi arasında bulunan 'Hakkı Amed' kod adlı Vedat Yoldaş'ın 1992 yılında yakalandığı ve İskenderun cezaevinde iken 1997 yılı Mart ayında 20 mahkum ile kazdıkları tünelden kaçtığı belirtildi. Örgütün üst düzey yöneticisi olduğu belirtilen Vedat Yoldaş'ın 19 yıldır dağda olduğu kaydedildi.

ÖLENLERDEN BİRİ 'TURUNCU' LİSTEDE

Türkiye Savaş uçaklarının Aralık ayında Kuzey Irak'taki PKK kamplarına düzenlediği hava operasyonunda öldüğü açıklanan 'Serhat' kod adlı Cahit Yüksel'in ise, İçişleri Bakanlığı'nın, 'Aranan teröristler' kataloğundaki 'turuncu' listede olduğu ortaya çıktı. Bitlis doğumlu olan Cahit Yüksel'in 1996 ve 1999 yıllarında iki kez PKK'ya katılmak isterken yakalandığı ve 2005 yılında cezaevinden çıktıktan sonra örgüte katıldığı ve daha sonra üst düzey sorumluluğa getirildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler