Kadın çalışan sayısı arttı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve görev alan kadın sayısının her geçen gün arttığı bildirildi.

Kadın çalışan sayısı arttı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kadın sayısı artıyor. Daire başkanlığı pozisyonunda görev alan kadın sayısı geçen yıla göre yüzde 100 oranında arttarken, belediyede çalışan kadın oranı ise yüzde 16'ya yükseldi.

KADIN ÇALIŞAN SAYISI

Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve görev alan kadın sayısı her geçen gün artmaya başladı. İşe alımlarda ve görevlendirmelerde pozitif ayrımcılık uygulayan belediye yönetimi, daha önce sadece büro hizmetlerinde istihdam edilen kadınlara, artık çevre koruma ve kontrol, sosyal hizmetler, zabıta, itfaiye, imar ve şehircilik, fen işleri, ulaşım, park bahçe ve yeşil alanlar, yol yapım ve altyapı koordinasyon daire başkanlıkları bünyesinde de çalıştırmaya başladı. Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan 604 memurun 139'u kadınlardan oluşurken, memur olarak çalışan en fazla kadın 23 kişiyle Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı birimlerde görev yapıyor. Ayrıca 10 kadın da tiyatrocu kadrosuyla çalışıyor. Belediyede 462 kadrolu işçinin 43'ü, 223 geçici işçinin de 9'u kadınlardan oluşuyor.

İSTİHDAH POLİTİKASI

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, istihdam politikalarında kadına her zaman öncelik verildiğini, bu durumun hem politikalarının hem de belediyeyi yönetenlerin dünyaya bakış açılarının bir sonucu olduğunu söyledi. Suvari, "Belediyemizde 2 bin 234 personel görev yapmaktadır. Bu rakamın küçük bir kısmını kadın personeller oluşturuyor. Yıllara göre kıyaslama yaparsak geçen yıla göre bir artışın olduğu görülmektedir. 2014 yılında kadın sayısı yüzdelik olarak yüzde 14 iken, bu rakam 2015'te yüzde 16'ya çıktı. Daire başkanlığı pozisyonunda görev alan kadın sayısı geçen yıla göre yüzde yüz oranında arttı. Sağlık, eğitim, ulaşım, kültür ve sosyal hizmetler alanında her zaman öncelikle kadınlara şans tanıyacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz