Kadın kursiyerler Regaip Kandilini Filistin için dua ederek geçiriyor

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde mesleki, beceri ve eğitim kurslarına katılan kursiyerler, İslam âlemi için mübarek sayılan üç ayların başlaması ve Regaip Kandili nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Kadın kursiyerler Regaip Kandilini Filistin için dua ederek geçiriyor

Etkinlikte mevlit-i şerif okundu, İsrail’in soykırımına maruz kalan Filistin halkı için dualar edildi.

Başkan Hüseyin Beyoğlu,

“Mukaddes zaman diliminin başladığı bugünde ve bu gecede ülkemizin huzuru Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm mazlumların kurtuluşu için dua edelim.”

dedi.

Bağlar Belediyesi’nin bünyesindeki çeşitli kurslara katılan kadın kursiyerler, mübarek üç aylar ve Regaip Kandili nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı eğitim merkezleri ve aile merkezlerinde kalan kadınlar mevlit-i şerif okudu, İsrail’in soykırım ve katliamlarına maruz kalan Filistin halkı başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarındaki mazlumların kurtuluşu için dua etti. Duygu dolu anların yaşandığı etkinliğe kadınlara ayrıca Regaip Kandili nedeniyle çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Ellerini semaya kaldırıp Filistin halkı ve tüm dünya mazlumları için dua eden kadınlar, insanlığın huzuru ve barışı için temennilerde bulundu.

BAŞKAN BEYOĞLU’NDAN 3 AYLAR VE REGAİP KANDİLİ AÇIKLAMASI

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da mübarek üç ayların başlaması ve Regaip Kandili nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarının Müslümanlar için manevi değeri yüksek rahmet iklimi anlamına geldiğini belirten Beyoğlu, zulüm altındaki Filistin halkı başta olmak üzere tüm mazlumların kurtuluşu ve insanlığın selameti için dua edilmesi çağrısında bulundu. Beyoğlu,

"Recep, Şaban ve Ramazan aylarının getirdiği manevi iklimin hayırlara vesile olmasını dileyerek tüm halkımızın Regaip Kandil’ini tebrik ediyorum. İsrail’in gerçekleştirdiği ve yine bütün dünyanın adeta film izler gibi sessiz kaldığı vahşet nedeniyle üzüntülüyüz. Filistin’de insanlık tarihinin en büyük utançlarından biri yaşanıyor. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden bir millet soykırıma uğruyor. Bu gecede kardeş Filistin halkı ve tüm dünya mazlumlarının kurtuluşu için bol bol dua edelim.”

dedi.

Haber: Filiz YAŞA

Kaynak: Diyarbakır Söz