Kadınlar Diyarbakır’da ekonomiyi tartışacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu, Diyarbakır Ticaret Borsası’nın (DTB) desteği ile “Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yaşanılan Ekonomik Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” düzenleyecek.

Kadınlar Diyarbakır’da ekonomiyi tartışacak

Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Şırnak, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa ve Kilis İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve Yöneticileri, TOBB temsilcileri ve Karacadağ Kalkınma Ajansı temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenecek olan çalıştayda, işletmelerde istihdam edilen kadın sayısının arttırılması ve yeni iş alanlarının geliştirilmesi konuları ele alınacak.

EKONOMİYİ TARTIŞACAKLAR

TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, çalıştayın amacının Güneydoğu’da bulunan tüm kadın girişimciler kurulu üyeleri ile bir araya gelip, tek bir ağızdan yaşanılan sorunları dile getirmek olduğunu belirterek, “Çalıştaydan çıkacak sorunları başta Başbakanlık olmak üzere, TOBB ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK) rapor halinde ileteceğiz. Ayrıca sonuçları kamuoyu ile paylaştıktan sonra ülke ekonomisine yön veren makamlara taşıyarak ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz” dedi.

Çalıştay, 15 Temmuz’da DTB Konferans Salonu’nda yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz