Kafeler doldu

Diyarbakır’da sömestr tatilinde kitap kafelere yoğun ilgi

Kafeler doldu

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Millet Kıraathanesi ve kitap kafeler okulların sömestr tatiline girmesiyle öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

KİTAP KAFELER DOLDU

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca Yenişehir’de Millet Kıraathanesi, Bağlar ilçesinde Kardeşlik Parkı, Kayapınar’da Kent Meydanı ve Tema Park kitap kafe kütüphaneleri her gün 08.00-21.00 saatleri arasında öğrencilere hizmet veriyor. Sıcak ve sessiz bir ortamda ders çalışan ve kitap okuyan gençlere ücretsiz çay ikramları da yapılıyor. Yusuf Yıldız, 3 haftadır kitap kafeye geldiğini ifade ederek, “Kütüphanede kimse kimseyi rahatsız etmiyor, herkes dersine odaklı, çalışıyor. Kütüphanede bize çay, kahve ikramları oluyor, ücretsiz internet seçeneğimiz de var. Kış aylarında üşümeden gayet güzel bir şekilde derslerimizi çalışabiliyoruz” dedi.  

TATİLLE ÖĞRENCİ AKINI

Öğrencilerden Ebru Keskin ise, Kent Meydanı Kitap Kafe’deki kütüphaneye 4 aydır düzenli gittiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Sabah gelip akşam saatlerine kadar buradayım. Sessiz, sakin bir ortamda tüm gün eksiksiz bir şekilde derslerimi çalışıyorum. Okuma kitaplarından tutun istediğimiz branş kitaplarına kadar hepsini gün içerisinde okuma imkanına sahibiz. Sıcak su, soğuk su, çay, kadın ve erkek mescit var. Gereken tüm imkanlara burada sahibiz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz