Kaldırımda İşportacı Bereketi

Diyarbakır’ın en işlek caddelerinden biri olan Ofis Ekinciler Caddesi, Ramazan bayramına sayılı günler kala işportacıların meskeni hale geldi.

Kaldırımda İşportacı Bereketi

Muhammet YILDIZ

Bayramlık ürün satan işportacılar, yoğunluktan memnun olduklarını belirterek, bu bayramın diğer bayramlara nazaran daha kötü geçtiğini belirttiler.

Seyyar satıcı ve işportacılığın artış gösterdiği Diyarbakır’da, kentin en işlek caddelerinden biri olan Ofis Ekinciler caddesinde en büyük işportacı pazarı kuruldu. Her Ramazan ve Kurban bayramı öncesi Yenişehir Belediyesi tarafından verilen izinle birlikte Ekinciler Caddesi’nde kurulan seyyar satıcılar ve işportacılar pazarı, en hareketli günlerini yaşadı.

Ramazan hareketliliği

Ramazan bayramına 2 gün kala tezgahlarını caddenin kaldırımlarına seren seyyar satıcılar bu hareketlilikten oldukça memnun. Çoğunluğu Sur İlçesi’ndeki seyyar satıcıların bulunduğu Pazar  bayram arifesine kadar açık kalacağı bildirildi. Pazarın kurulması bugüne kadar çatışmalı ortamdan dolayı sessiz günleri geçiren Kasaplar Caddesinde de hareketliğin olması sevindirdi.

“Savaş oldu 20 yıl geriye gittik”

 Daha önce Sur İlçesinde 2 dükkanının olduğunu belirten Civan Yılmaz “eskiden savaş yoktu bayramlar güzeldi güzel geçiyordu şimdi savaş oldu 20 yıl geriye geldik işler biraz daha düştü. Peki ne oldu 2 tane mağazamız vardı sur içinde 2 sinide kapattık böyle tazgaha geldik yine yarabbi çok şükür beterin beteri var. Yapanların ellerine sağlık halkı nasılda düşürdü helal olsun diyoruz onlara yani bizi burada böyle ekmeğe muhtaç ettiler koltukta otururken geldik burada ayakta sandalyenin üzerinde bağırıyoruz.Sesimiz gitmiş bir böbreğim zaten yok mecburiyetten bu işi yapıyoruz” dedi.

Vatandaş sıkıntılı alım yapmıyor

Çetin Aksal isimli işportaci ise “vatandaşların ilgisi diğer bayramlara nazaran hiç yok diyecek kadar azdır. Görüyorsunuz hepsi kuru kalabalık. İş yok. Vatandaşın alışveriş hevesi yok. Bir kere böyle giderse elimizde kalan bi bu işportacılıktır oda gidecek”dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler