Kalp Hastanesi Tanıtıldı

Kalp Hastanesi Vali Toprak'ın da katıldığı bir toplantıyla, tanıtıldı.

Kalp Hastanesi Tanıtıldı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesi akademik personele tanıtıldı. Fakülteler, yüksekokul ve araştırma merkezlerinde görev yapan tüm akademik personel, DÜ Kalp Hastanesi'nde bir araya geldi.

KALP HASTANESİ

Kalp Hastanesi hakkında Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan tarafından verilen brifinge, Vali Mustafa Toprak, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, rektör yardımcıları Prof. Dr. Aslan Bilici, Prof. Dr. Aytekin Sır, Prof. Dr. Mustafa Arıca, Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, dekanlar ve akademik personel katıldı.

AKADEMİSYENLER

Kalp Hastanesi Konferans Salonu'nda, ameliyathaneden canlı yayın üzerinden yürütülen operasyonun, yansıtılması ile başlayan programda, İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Göktekin, 1 yıldır, ayda bir buraya gelerek, Türkiye'de yapılmayan birçok vakanın burada tedavi edildiğini söyledi. Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nin son derece modern cihazlarla donatıldığını ve her türlü imkana elverişli bir merkez olduğuna dikkat çeken Göktekin, Eylül ayında burada büyük bir kongrenin yapılacağı haberini verdi.

BÖLGEYE HİTAP EDİYOR

Başhekim Prof. Dr. Sait Alan ise DÜ Hastaneleri hakkında genel bir bilgi verdi. Son 4 yılda gerçekleştirilmiş olan yenilikler ve çalışmalar konusunda ayrıntılar sunan Alan, hastane alt yapısında gerçekleştirmiş oldukları değişimler konusunda konukları aydınlatarak, yapılan yenilikler konusunda açıklamalarda bulundu. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, DÜ Anadolu El Sanatları Kulübü öğrencilerinin yapmış olduğu ebru tablosunu Vali Mustafa Toprak'a hediye etti.

Kokteyl ile devam eden program, Kalp Hastanesi'nin gezilmesi ile sona erdi. Gezi sırasında hekimler ve hastalar ile sohbet eden Vali toprak, hastane konusundaki ayrıntılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz