Görüş Bildir

Kan davası barışla sonuçlandı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ne bağlı Tellikaya Mahallesi'nde bir buçuk yıl önce bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun da katıldığı törenle barışla sonuçlandı.

Kan davası barışla sonuçlandı

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı bağlı Tellikaya Mahallesi'nde 2021 yılında Kurt ve Uçar aileleri arasında yaşanarak bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası bölgedeki kanaat önderlerinin devreye girme sonucu barışla sonuçlandı. İki aile ,mahallede bulunan Kur'an Kursu'nda düzenlenen törenle barıştırıldı.

HUSUMETİ KANAAT ÖNDERLERİ BİTİRDİ

Barış buluşmasına Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri, askeri erkan, kanaat önderleri, iki ailenin önde gelen isimleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BARIŞMAK İSLAM'IN EN ÖNEMLİ EMRİDİR"

Kur'anı Kerim tilaveti ve duaların okunduğu buluşmada konuşan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hiç tasvip etmeseler de toplumda zaman zaman bu tür özünü hadiseler meydana geldiğine vurgu yaparak önemli olanın barış zemininde buluşabilmek olduğunu söyledi.

Beyoğlu,"Ben öncelikle sizlerin hizmetkarı olarak bu güzel buluşmayı gerçekleştiren kıymetli ailelerimizi ve bu işin barışla neticelenmesinde katkısı olan kanaat önderlerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum.

Barışmak yüce dinimizin emri ve toplumsal anlamda da güzel bir geleneğimizdir. İnşallah bu görüntü tüm milletimiz için hayırlı sonuçlara vesile olur.

Kardeşlik hukukumuz var. Bunu tesis etmek ve korumak bu toplumunun fertleri olarak hepimizin sorumluluğudur." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi