Kanlılar barıştı

Diyarbakır'ın Bismil ve Mardin'in Savur ilçesinde, "kan davalı" aileler çağın ayıbı olan feodaliteye "dur" diyerek, barışa el uzatış, kucaklaştılar.

Kanlılar barıştı

Son yıllarda hızla yayılan "kan davalı" aileler arasındaki "barış" sağlama rüzgarı, haftasonu Diyarbakır'ın Bismil ile Mardin'in Savur ilçesindeki kan davalı aileler arasında da esti. Bismil'deki Göger ve Erdem aileleri barış için elleri tutuştururken verilen barış yemeğine yüzlerce kişi katıldı.

BİSMİL'DE BARIŞ RÜZGARI ESTİ

 

Bismil'de bir süre önce Göger ve Erdem aile bireyleri arasında çıkan ve 3 kişinin yaralanmasına neden olan silahlı kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumetin son erdirilmesi için Bozçalı Düğün Salonu'nda barış yemeği verildi. Bismil Müftüsü Hanifi Ballı yaptığı konuşmada, insanlar arasında barışın ve kardeşliğin hakim olması gerektiğini belirterek, "İki ailenin fertlerine gösterdikleri olgunluktan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

SAVUR'DAKİ AİLELER KUCAKLAŞTI

 

Öte yandan, Mardin'in Savur ilçesi Yenilmez Köyü'nde yaklaşık on yıldır aralarında husumet bulunan Önkol ve Gökalp aileleri, Ramazan Kiremit'in girişimiyle düzenlenen törenle barıştı.

Kiremit, törende yaptığı konuşmada, İslamiyet'te ve başka diğer dinlerde insan kanı dökmenin günah sayıldığını ifade ederek, "Hiç, kimsenin başka bir insanın, canına, malına ve namusuna kast etmeye hakkı yoktur" dedi. Aile büyüklerinin el sıkışmasıyla sona eren törende, davetlilerle yemek ikram edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz