Karakoç bizzat bilgilendirdi

Rektör Karakoç Üniversite tercih fuarında öğrencilerle birebir ilgilenirken, bilgilendirmeyi de bizzat kendisi yaptı.

Karakoç bizzat bilgilendirdi

YSK sonuçlarının açıklanmasından sonra 27 Temmuz ila 8 Ağustos arasında başlayacak olan tercih başvuruları için heyecan doruk noktaya ulaşırken, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’tan anlamlı adım geldi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde yapılan ve birçok üniversitenin yer aldığı tercih tanıtım günlerinde öğrenci adayları kazandıkları başarı sıralamasına göre istedikleri fakülteler ve üniversiteler hakkında bilgi almaya başlarken, D. Ü Rektörü prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezinin standında öğrencileri ve velilerle biraraya gelerek bilgilendirmede bulundu..

KARAKOÇ ÖĞRENCİLERLE

Öğrenciler ve öğrenci velileri tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlikte, üniversite adayları Dicle Üniversitesinin fakülte ve yüksekokul bölümleri hakkında görüşerek bilgi alma şansına sahip oldu. Aday öğrenciler ayrıca, Dicle Üniversitesinin yerleşkeleri, burs, beslenme, barınma, spor, sağlık ve sosyal olanakları gibi pek çok konuda bilgi aldı.

Öğrenciler için üniversite tercihinin önemine vurgu yapan Rektör Karakoç, “Üniversitelerin yapmış olduğu faaliyetlerin öğrencilere aktarılabilmesi çok önemli. Günümüzde özellikle üniversitelerin imkânlarını, hangi seviyede olduklarını, hangi bilimsel araştırmalar içerisinde olduklarını çok iyi öğrenebiliyorsunuz. Bunlarında bundan sonraki meslek hayatınıza ve bundan sonraki kariyer hayatınıza çok önemli katkısı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz