Karaloğlu'yla kamuda değişim

Diyarbakır Bürokrasisinde "şok görevden alınma" operasyonları sürüyor. Milli Eğitim'den sonra, Gençlik Spor İl Müdürü Demir'de görevden alındı.

Karaloğlu'yla kamuda değişim

Diyarbakır Bürokrasisinde "kan değişikliğine" yönelik gerçekleştirilen "şok görevden" alınmalar devam ederken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir'de görevden alınan isim oldu. Demir'in yerine İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu getirildi.

KARALOĞLU İLE DEĞİŞİM BAŞLADI

Valiler kararnamesiyle merkeze alınan Diyarbakır valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun yerine atanan Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun, göreve başlamasından hemen sonra, Diyarbakır Bürokrasisinde başlayan görev değişiklikleri sürüyor.

BÜYÜKŞEHİRDEKİ DAİRE BAŞKANLARI

Vali Karaloğlu, Vali Yardımcılarının atamasından sonra ilk olarak üst düzey bürokrat değişikliğini, kayyum olarak atandığı Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirdi. Karaloğlu, Daire Başkanları ve Müdürlerinin büyük kesimini "kan değişikliğiyle" görevden aldı.

Büyükşehir belediyesindeki geçmişe yönelik daire başkanlıklarında soruşturma da açtıran Karaloğlu, İl Müdürleriyle ilgili de inisiyatif almaya başladı.

TAŞÇIER GÖREVDEN ALINDI

Kamuoyunda büyük yankı bulan ve destek gören bürokrasideki değişikliklerden biri de, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle sıkça gündeme gelen İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer oldu. Taşçıer'le ilgili son olarak ortaya çıkan Çüngüş ilçesinde açılan ve ilçenin nüfusunu katlayan "Hijyen Eğitim Kursu" skandalı üzerine Taşçıer, Vali Karaloğlu'nun istemi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alındı.

ANTALYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

Milli Eğitim Camiasında büyük yankı bulan Taşçıer'in görevden alınmasıyla boşalan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Vali Karaloğlu'nun Antalya'da 4 yıla yakın süre görev yaptığı Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksek Arslan getirildi. Arsal geçtiğimiz hafta, Diyarbakır'a gelerek göreve başladı.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ

İl Müdürleri nezdindeki görev değişikliğine önceki gün Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir'de katıldı. 7 yıldır İl Müdürlüğü görevinde bulunan, özellikle eski stadyumun yıkılması ve hurdaların taşınması sonrasında hakkında bir dizi iddialarda bulunulan ve soruşturmalık olan Demir, açılan bazı davalardan dolayı da yargılanıyordu. Demir, İl Müdürlüğü görevinin yansıra Kredi Yurtlar Kurumu müdürlüğünü de, birlikte yürütüyordu. Araştırma görevlisi kadrosunda bulunan vekaleten müdürlük yürüten Demir görevden alınmasıyla ilgili, medyaya yaptığı kısa açıklamasında şöyle dedi; "7 yıldır büyük bir özeri ile bu görevi yürütüyordum. Bakanlığımızın takdiridir. Memleket için hayırlı olsun."

İZMİR GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ

Demir'in görevden alınmasıyla boşalan Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine, başarılı çalışmalarıyla bilinen İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu atandı. Uslu'nun önümüzdeki günlerde, Diyarbakır'a gelerek göreve başlaması bekleniyor. Çanakkale doğumlu olan Uslu, 2.5 yıla yakın süredir, İzmir'de görev yapıyor.

USLU KİMDİR?

14 Haziran 1973 tarihinde Ezine – Çanakkale’de doğdu. Ortaokul ve Lise tahsilini Çanakkale İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

1992 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 1997 yılında aynı üniversiteden mezun oldu. 1998 yılında Trabzon ili Araklı ilçesi Kestanelik İlköğretim okulunda öğretmen olarak göreve başladı. 2000 – 2009 yılları arasında Okul Müdürü olarak görev yaptı. 2009 – 2011yılları arasında Çanakkale – Yenice ilçesinde İlçe Milli Eğitim müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak göreve başladı. 2015 yılında İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak göreve başladı. Evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz