Kardeş Belediyeler Çermikte buluştu!

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz ve Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Alsaç, kardeş belediye seçtikleri Çermik Belediyesi'ni ziyaret etti

Kardeş Belediyeler Çermikte buluştu!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Alsaç, kardeş belediye seçtikleri Diyarbakır'ın Çermik ilçesi belediyesini ziyaret etti.

Beraberlerinde AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz ve Cuma İçten ile ilçeye gelen Yılmaz ve Alsaç'ı Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ karşıladı. İlçe esnafını ziyaret eden belediye başkanları ve milletvekilleri daha sonra Çermik Kaplıcaları'nda incelemelerde bulunarak tesis hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

-Peştamal giyip kaplıcaya girdi-

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, peştamal giyerek kaplıcaya girdi. Suyun sıcaklığının yaklaşık 50 dereceyi bulması nedeniyle havuza giremeyen Yılmaz, kese ve masaj yaptırdı.

Yılmaz, kaplıcadan çıkışta yaptığı açıklamada, Çermik Kaplıcaları'na ilk kez geldiklerini, Çermik'e gelene kadar ilçede bir kaplıca olduğunu dahi bilmediklerini ifade ederek şöyle dedi:

''Kaplıca suyunun kükürt düzeyi çok yüksek. Burada kaplıca olduğunu ilçeye geldiğimde öğrendim. Demek ki tanıtıma ihtiyacınız var. Burada kalıcı çalışmalar yapmak istiyoruz. İlçenin eğlence alanlarına sosyal tesislere ihtiyacı var. Burada kendimi 40 yıl önce köyümde yaşadığım gibi rahat hissediyorum.''

Çermik'e hayran kaldılar

Daha önce kardeş belediye ilan ettikleri Çermik Belediyesi'nden ve Diyarbakır milletvekillerinden aldıkları davet üzerine ilçeye geldiklerine de değinen Yılmaz, amaçlarının sadece ilçeyi gezmek olmadığını, ziyaret kapsamında ilçeye ne tür katkılarda bulunabileceklerine ilişkin incelemeler de yapmayı planladıklarını kaydetti.

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Alsaç ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda başlatılan Kardeşlik Projesi çerçevesinde aldıkları davet üzerine Çermik'e geldiklerini söyledi.

Çermik Belediye Başkanı Akdağ'ın çalışmalarını çok beğendiklerini ifade eden Alsaç, ''Çermik'te daha farklı bir yapılaşma bekliyordum. Ancak ilçeyi gelişmiş buldum. Belediye Başkanı gerçekten çok güzel çalışmış. Belediye olarak tecrübelerimizi aktarmaya gelmiştik ancak görüyoruz ki burada belediye pek çok şeyi aşmış. Aksine biz bu belediyeden ne öğrenebiliriz diye düşünüyoruz'' şekline konuştu.

-''Bin 500 kişilik yataklı tesis''

AK Parti Milletvekili Beyaz da, amaçlarının Çermik'in doğal potansiyeli olan dünyaca ünlü şifalı kaplıcalarını en iyi şekilde değerlendirmek olduğunu söyledi.

Kentsel bir proje ile ilçede herkesin konaklayabileceği bin 500 kişilik yataklı tesisler kurmak istediklerini ifade eden Beyaz, ilçenin şifalı sularını sağlık turizmine kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Milletvekilleri ve belediye başkanları daha sonra Diyarbakır'a döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz