Katil kuzen teslim oldu

Evlilik dayatmasını kabul etmediği için Emine Karakaş'ı katleden 7 çocuk babası küzeni Aslan Karakaş, 161 gün sonra jandarmaya teslim oldu. Bismil ilçesinde 4 Şubat’ta Aslan Karakaş, yaklaşık bir yıldır kendisiyle evlenmeye zorladığı, taciz ve tehdit ettiği yeğeni 16 yaşındaki Emine Karakaş'ı silahla curdu. Ağır yaralanan ve Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 138 gün yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Karakaş, 21 Haziran’da yaşamını yitirdi.

Katil kuzen teslim oldu

Diyarbakır'da 7 çocuk babası kuzeninin kumalık talebini reddedince uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ve 138 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 16 yaşındaki Emine Karakaş'ın katil zanlısı kuzeni aslan karakaş Mardin'in Kızıltepe ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

7 ÇOCUK BABASIYDI

Bismil ilçesinde 4 Şubat'ta ilçeye bağlı kırsal Selamet Mahallesi'nde evli ve 7 çocuk babası Aslan Karakaş amcasının kızı Emine Karakaş’ı kuma almak istemişti.

KUMAYI İSTEMEDİ

Emine, kumalık talebini reddedince Aslan Karakaş tarafından uğradığı silahlı saldırı sonrası ağır yaralanmıştı. Yaşanan saldırının ardından Emine Karakaş, kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınmış, saldırgan ise kayıplara karışmıştı.

FAİL TESLİM OLDU

Saldırıya uğradıktan 138 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Emine Karakaş, Bismil ilçesindeki kırsal Tepe Mahallesi'nde toprağa verilirken, firarda olan katil zanlısı Aslan Karakaş'ın Mardin’inin Kızıltepe ilçesinde dün jandarmayı arayarak teslim olduğu öğrenildi. İfade işlemlerinin ardından Karakaş, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz