Görüş Bildir

Katliam gibi kaza

Iğdır’da kaçak göçmen faciası yaşandı. Göçmenleri taşıyan minibüs kaza yaparak alev aldı. 17 kişi feci şekilde can verdi.

Katliam gibi kaza

Iğdır'da kaçak göçmenleri taşıyan bir minibüs, aydınlatma direğine çarptıktan sonra alev aldı. Çıkan yangında 17 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Türkiye'nin İran sınırından yurda yasa dışı yollarla geçtikleri belirlenen Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçak göçmenlerin bulunduğu ve sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 65 EP 701 plakalı minibüs, dün gece yarısı Iğdır-Kars karayolunun Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı mevkisinde kontrolden çıktı.

MİNİBÜS ALEV ALDI

Yol kenarındaki aydınlatma direğine çarpan minibüs alev alarak yanmaya başladı. Olay sebebiyle bölgeye çok sayıda jandarma, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile sağlık ekibi gönderildi. İlk belirlemelere göre, korkunç kazada minibüsteki 17 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Yaralılar, ekiplerin yardımıyla Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.

14 KİŞİLİK MİNİBÜS

Yolcu kapasitesi 14 kişi olmasına rağmen aralarında kadınların da olduğu 50'den fazla kişinin bindirildiğ bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi