Kavşaklar bitsin

Toprak, Köprülü kavşakların biran önce bitmesi için yetkililere talimat verdi.

Kavşaklar bitsin

DİYARBAKIR-Son dönemlerde vatandaşın özellikle semt esnafının Köprülü kavşaklarının bitirilmemesi yönünde gösterdiği tepkiyi dikkate alan İl Valisi Mustafa Toprak, Köprülü kavşak çalışmalarını yerinde inceledi. Toprak, Köprülü kavşakların biran önce bitmesi için yetkililere talimat verdi.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da yapılan Köprülü kavşak çalışmalarını incelemek üzere, Migros - Mega Center, Hal-1, Hal-2, Doğum Hastanesi, Otogar ve Üçkuyular Köprülü Kavşak çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Toprak, yüklenici firma yetkililerine ve Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerine çalışmaların erken bitmesi için talimat verdi.

VALİ KAVŞAKLARI İNCELEDİ

Migros- Mega Center, Hal-1, Hal-2, Doğum Hastanesi, Otogar ve Üçkuyular Köprülü Kavşakları'nı sırasıyla ziyaret eden Vali Toprak, Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen'den çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Vali Toprak, asfalt sezonun başlangıcı olan Nisan ayında Köprülü kavşaklar ve yan yollarının asfalt çalışmalarına başlanılması ve eksiksiz olarak tamamlanıp hizmete sunulması talimatını verdi. Çevredeki vatandaşlara da görüşen Vali Toprak, çalışmaların bitimiyle ilgi vatandaşların sabır etmelerini gerektiğini söyledi.

VATANDAŞIN HİZMETİ İÇİNDİR

Toprak, "Bazı kişilerin, her yıl bir tane kavşak yapılsa idi trafik fazla aksamaz, biz de pek sıkıntı çekmezdik diye söylüyorlar. Biz şu an 12 tane kavşak yapıyoruz. O zaman bu kavşakları 12 yılda mı bitirelim. Evet, biraz sabredeceğiz. Tedbirler alınarak, vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılacak ve sonunda rahat bir ulaşıma kavuşacağız" dedi. Seyrantepe, Dicle Üniversitesi ve Diclekent Köprülü kavşaklarının başarıyla bitirilip trafiğe açıldığını belirten Vali Toprak, bunun haricinde, Kantar, Hal-1, Hal-2, Otogar, Doğum Hastanesi, Gömmetaş TRT, Üçkuyular ve Migros Köprülü kavşakları yapılacağın belirterek, şöyle devam etti:

BİTİRİLMESİ İÇİN UYARI YAPTI

"Bugün Migros- Mega Center, Hal-1, Hal-2, Doğum Hastanesi, Otogar ve Üçkuyular Köprülü Kavşaklarını yerinde inceledim ve çalışmaları bire bir takip ediyorum. Bu kavşakları yan yolları ile birlikte en kısa zamanda asfaltları, aydınlatmaları, yan yol bağlantıları ve diğer gerekli çalışmaların bitirilmesi için çalışıyoruz. Karayolları ve işlerin yüklenicileri artık hiçbir gecikme nedeni belirtmeden işlerini tamamlayacaklar, belediye atık su bağlantılarını, DEDAŞ da elektrik direklerinin aktarım işlerini bir an önce bitirmesi gerekli. İlgili kurumlara talimat verdik. Artık bende bu kentin Valisi olarak, bundan böyle bir gecikmeyi kabul etmiyorum.

BEN GECİKMEYİ KABUL ETMİYORUM

Hükümetimiz Diyarbakır'daki her bir alanda yatırım çalışmalarının gerçekleştirilmesi vatandaşların hizmetleri eksiksiz ve tam olarak alması için hedef, talimat ve kaynak-ödenek aktarımı içerisinde olduğunu ve bunların zamanında bir gecikmeye ve mazerete konu olmaksızın bitilmesi için takip ve denetim mekanizmasını çalıştıracağız. Bazı sıkıntı ve gecikmeler oluyor, bu konuda işleyen trafik içerisinde karayolları altyapı çalışması yapmasın zorlukları olduğunu belediyelerin ana güzergahta karayolları çalışması yaparken alternatif servis yolları konusunda yardımcı olmaları ve diğer kurumlarda altyapı hatlarını bir an önce deplase etmeliler ki vatandaşımız sıkıntı çekmeden kaliteli hizmete ulaşsınlar."

Kaynak: Diyarbakır Söz