Kayapınar’a iftar çadırı

Ramazan ayının ilk gününden bu yana kimsesiz ve depremzedelere yönelik kurduğu iftar çadırında halka iftar yemeği hizmetinde bulunan Diyarbakır Umut Kervanı, Ramazan ayının sonuna kadar çalışmalarını sürdürecek.

Kayapınar’a iftar çadırı

İhtiyaç sahibi kimsesizlere yönelik yurt içi ve yurt dışında barınma, nakdi ve ayni yardım faaliyetleriyle mazlumların umudu olan Umut Kervanı, Diyarbakır'da depremden etkilenenler başta olmak üzere mağdur ve kimsesizlere yönelik iftar yemeği hizmetinde bulunuyor.

Merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkında (Park Orman) Ramazan'ın ilk gününde iftar çadırı açan Diyarbakır Umut Kervanı, yaklaşık 20 gündür çadıra gelen genç-ihtiyar, kadın-erkek toplumun tüm kesimine iftar yemeği hizmeti vererek oruçluların dualarına talip oluyor.

Yaklaşık 20 gündür başlatılan iftar yemeği çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Olgun, söz konusu çalışmayı Ramazan'ın sonuna kadar devam ettireceklerini belirterek şu ana kadar desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

KAYAPINAR’A İFTAR ÇADIRI

Konuşmasına Ramazan'ın son 10 gününün önemine dikkat çekerek başlayan Olgun, "Ramazan'ın son 10 gününe girmiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere son 10 günün tekli gecelerinde Kadir Gecesini aramak lazım. Bu vesileyle son 10 gün itikaf günleri, Kadir gecesini arayacağımız tekli gecelerdir. Ramazan'ı en güzel şekilde uğurlamak adına bol bol ibadet yapalım, tekli geceleri ihya etmeye çalışalım." tavsiyesinde bulundu.

"İftar çadırında son 10 günü yaşıyoruz" diyen Olgun, "20 gün boyunca burada fakir, kimsesiz ve depremzedelere iftar çadırımızı açtık. O günden bu yana buraya gelen kardeşlerimize iftarlarını açtırıyoruz. Desteklerini esirgemeyen tüm Müslüman kardeşlerimizden Allah razı olsun." dedi.

Olgun, "Ramazan'ın sonuna kadar da bu çalışmalarımız devam edecek. İnşallah Ramazan'dan sonra ayrı kulvarlarda çalışmalarımızı yine sürdüreceğiz. Hayırseverlere yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rabbim bu son günlerimizi en güzel şekilde geçirmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz