Kayapınar’da Kadın Merkezi Sayısı Artırılıyor

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Kayapınar bölgesinde Kadın Mesleki Eğitim Merkezinin ve Kursiyer sayısının yükseltilmesi istedi.

Kayapınar’da Kadın Merkezi Sayısı Artırılıyor

Göreve gelir gelmez Kaymakamlık ve Belediyedeki birim ve daire müdürlerinden brifing alan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, bilgilendirmelerin ardından sahaya indi. Dr. Balcı, hafta sonu olmasına rağmen Belediyenin Kadın Birimine bağlı Kadın Mesleki Eğitim Merkezi (KMEM)’ini ziyaret etti. Kadın Birimi Sorumlusu Vesile Doğan ile birlikte Merkezi gezen Başkan Vekili Dr. Balcı, Merkezdeki kurslar hakkında bilgi aldı. Kursiyerlerle de bir süre sohbet eden Başkan Vekili Dr. Balcı, kursiyerlerin sorunlarını dinledi.

KADIN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ SAYILARI ARTIRALACAK

Ziyaretin ardından Başkan Vekili Dr. Balcı, Kayapınar’da bir tane olan merkezlerin ve merkezde mevcut kursiyer sayısının da hazırlanacak yeni projelerle birlikte yükseltilmesinin talimatını verdi. Projeye, Kaymakamlık, Milli Eğitim, Halk Eğitim, Muhtarlar Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü de destek olacak.

“MERKEZLER KADINLAR VE ÇOCUKLARIN TÜM İHTİYAÇLARINA CEVAP OLMALI”

Merkezin hedef kitlesi olan kadınlara ve çocuklara ulaşılması gerektiğine değinen Balcı, “Belediyeye bağlı kadın birimi bünyesinde faaliyet gösteren KMEM sayısının artırılmasını istiyorum. Açılacak bu birimlerimizin hizmet vereceği yerlerin sosyo-ekonomik düzeyi düşük, dezavantajlı mahallelerde açılması gerekir. Ayrıca bu birimlerimizde kadınlarımızın ve çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarına (dikiş-nakış, spor, el sanatları, okuma yazma, Kuran, resim, erbane) cevap verebilecek kapasitede olması gerekir. Bu birimlerden yararlanan kursiyerlere yönelik gezi, sosyal etkinlik içermelidir. Kadınlarımızın sosyal anlamda da ihtiyacı karşılanmalıdır.” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz