Kaymakam’dan akülü sandalye hediyesi!

Akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenleyen Diyarbakır’ın Ergani ilçe Kaymakamlığı, kentte önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 11 bedensel engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Kaymakam’dan akülü sandalye hediyesi!

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törene aileleri ile birlikte gelen engellilerle tek tek ilgilenen İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, vatandaşların tekerlekli sandalyelere binmelerine yardım etti. Akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Yonsuz, ilçede ulaşabildikleri her yoksula ve ihtiyaç sahibine destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Kaymakam Yonsuz, “İlçemizdeki engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye taleplerini değerlendirerek konuyu mütevelli heyeti gündemine getirdik. Aldığımız olumlu karar doğrultusunda ilçemizde tekerlekli araç kullanma konusunda sağlık raporu olan vatandaşımızı tespit ederek araç alımlarımızı gerçekleştirdik. Toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza büyük önem veriyoruz. Daha önce görev yaptığım yerlerde de bu tür çalışmalara yoğunluk veriyordum. Burada göreve geldiğimizde de engelli vatandaşlarımız için yaptığımız ilk şey, Hükümet Konağı girişine engelli rampası yaparak onların istedikleri gibi buraya gelerek bizimle görüşebilmelerini sağlamak oldu. Tabi iş sadece tekerlekli sandalye vermekle bitmiyor, kullanım alanları da çok önemli. Dolaysıyla yerel yönetimlerin de ilçe merkezinde engellileri kapsayan projeler üretmeleri gerekiyor. Bu araçların rahatça kullanılabileceği uygun kaldırımlar yapılması gerekiyor” dedi.

49 YIL SONRA GELEN ÖZGÜRLÜK

Törenle hediye edilen akülü tekerlekli sandalyelerden oldukça memnun kalan engelli vatandaşlar, Kaymakam Yonsuz’a teşekkür ederken, ilk kez akülü tekerlekli sandalye sahibi olan doğuştan bedensel engelli 49 yaşındaki Reşat Atilla, duygulu anlar yaşadı. Yeni tekerlekli sandalyesi sayesinde artık dışarıya çıkabileceğini dile getiren Atilla, “49 yaşındayım. Sürekli evde kapalı kaldım, hayatımdan bir şey anlamadım. Şimdi yeniden doğmuş gibiyim, hapsolduğum kafesten çıkabileceğim ve kuşlar gibi özgür olacağım. Çok mutluyum” diye konuştu.

Bir motosikletin sepeti içinde törene getirilen Reşat Atilla, evine sahip olduğu yeni akülü aracıyla döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler