Kendi asfaltını üretiyorlar

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni aldığı ve asfalt üretimini saatte 400 tona çıkaran plenti inceledi.

Kendi asfaltını üretiyorlar

Büyükşehir Belediyesi, saatlik 160 ton sıcak asfaltın üretildiği eski şantiyeye doğal gaz ile çalışan, saatte 240 ton sıcak asfalt üretebilecek çevreci asfalt plentini hizmete aldı. Karaloğlu, Elazığ Caddesi Devegeçidi mevkiinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Asfalt Plent Şantiyesini ziyaret ederek yeni alınan plenti inceledi. Karaloğlu, şantiye alanı ve plent ile ilgili yetkili birim amirlerinden bilgi aldı.

Karaloğlu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Kendi imkanlarımızla artık saatte 400 ton asfalt işleyebiliyoruz. Yeni şantiyemizle asfalt üretim kapasitesi de 3 kat artmış oldu. Kendi ürettiğimiz ve döktüğümüz asfalt ile Diyarbakır'ın yolları daha güzel oluyor” dedi.

127 BİN TON ASFALT SERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2020 yılında kent merkezinde yol yapım ve bakım için 74 bin ton, kırsal mahallelerde ise 53 bin ton olmak üzere toplam 127 bin ton sıcak asfalt serdi. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, hava şartlarının düzelmesiyle Nisan ayında 2021 yılı asfalt sezonunu açacak ve yılsonuna kadar çalışmalarını sürdürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz